PUBLICITAT

La 2a Fira d'Associacions de la capital comptarà amb 23 noves entitats

    • Com a novetats d'aquest any, les organitzacions participants han d'estar inscrites en el Registre Comunal d'Associacions i aquestes han preparat activitats que inclouran aspectes esportius, divulgatius i culturals.
    23102012_fira1
    La directora i la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Patty Bafino i Meritxell Rabadà, han presentat la Fira amb el president de la Federació andorrana d'Atletisme, Eduard Ricard, i el president del grup folklòric Casa de Portugal, Josep Lluís Carvalho. Foto: ANA / M.C.
    La segona edició de la Fira d'Associacions d'Andorra la Vella comptarà amb un total de 47 associacions i entitats sense ànim de lucre del país, de les quals 23 hi seran presents per primera vegada. La consellera de Cultura i Participació Ciutadana del Comú de la capital, Meritxell Rabadà, ha agraït l'esforç de les organitzacions per prendre part de la Fira i ha destacat que es manté el nombre d'entitats respecte de la primera edició. Una de les novetats és que les organitzacions participants han d'estar inscrites en el Registre Comunal d'Associacions i l'altra és la diversitat de les activitats que oferiran les entitats des de divendres a la tarda fins diumenge al vespre a l'envelat del Parc Central i que inclouran aspectes esportius, divulgatius i culturals.
    Un total de 47 associacions i organitzacions sense ànim de lucre participaran de divendres 26 d'octubre a la tarda fins diumenge 28 al vespre en la segona Fira d'Associacions d'Andorra la Vella, que se celebra en el marc de la 34a Fira comercial de la capital. L'objectiu, com ha indicat la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, és servir a les entitats de plataforma per donar-se a conèixer i informar als ciutadans sobre les seves activitats, així com obtenir nous socis i donacions per tirar endavant els seus projectes. 

    Enguany, tot i mantenir-se el nombre d'entitats participants respecte a l'any passat, n'hi ha 17 de l'àmbit de la cultura, vuit d'esportives, set ONG, tres escoles, dues associacions ecologistes i deu d'altres temàtiques. 23 d'aquestes entitats hi seran presents per primera vegada i les que no repeteixen ho fan principalment per l'esforç que representa disposar de voluntaris per als tres dies de la fira, com ha destacat Rabadà.

    Les entitats oferiran activitats durant el cap de setmana tant a l'envelat del Parc Central com a l'exterior. Unes activitats que seran més variades, segons ha apuntat la directora de Cultura i Participació Ciutadana, Patty Bafino. Mentre que fins ara eren sobretot actuacions de dansa i música, en aquesta segona edició s'ha donat cabuda a xerrades de divulgació, propostes esportives i culturals, entre altres. 

    Com ha manifestat el president del grup folklòric Casa de Portugal, Josep Lluís Carvalho, la fira 'és un gran aparador de la parròquia i del país' i és 'un privilegi' per a les associacions participar-hi.

    El Registre Comunal d'Associacions, a prop del centenar d'inscrits
    Un dels requisits per poder participar a la fira és que les entitats han d'estar inscrites al Registre Comunal d'Associacions d'Andorra la Vella per fer-lo 'més ampli i més útil', ha afirmat Bafino. A través d'aquest òrgan es fomenta la cooperació entre les organitzacions i es treballa de forma conjunta tant en l'organització com en el posterior balanç de les activitats. 

    Aquest registre, ha indicat la directora de Cultura i Participació ciutadana, compta actualment amb 96 associacions inscrites; una xifra que ha augmentat en els darrers mesos de forma important amb 49 noves entitats des del gener.

    Comenta aquest article

    PUBLICITAT
    PUBLICITAT