PUBLICITAT

L'empresari empresonat pel cas Emperador va blanquejar més de 5 milions d'euros

  • Segons publica aquest dimarts el Periódico de Catalunya, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha decretat presó incondicional perquè té la doble nacionalitat i Andorra no l'extradiria
23102012_emperador
Un dels implicats a la trama a la seva arribada a l'Audiència Nacional.. Foto:EFE/JUANJO M.
L'empresari establert a Andorra, Oriol Mestre, que aquest dilluns va ser empresonat per la seva implicació en l'operació Emperador, hauria blanquejat més de 5 milions d'euros. Segons publica aquest dimarts el Periódico de Catalunya, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha decretat presó incondicional perquè té la doble nacionalitat i Andorra no l'extradiria, i perquè existeixen proves que hauria blanquejat, cada divendres durant mesos, 90.000 euros.
Segons fonts de la investigació, Mestre està relacionat amb un altre dels presos en aquesta causa, l'empresari barceloní Rafael Pallardó. Tots dos formaven part del grup conegut com els intermediaris que utilitzaven el sistema de compensació, en què empresaris espanyols, com els ramaders bascos Patxi i Pedro Garmendia, transferien diners a la Xina des dels seus comptes en paradisos fiscals a canvi que els xinesos els donessin aquests diners en efectiu a Espanya i una comissió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT