PUBLICITAT

DA assegura que el Govern «en cap moment ha fet retallades»

  • Torralba diu que s'ha de calibrar què representen 500 persones respecte al total de la població
  • El taronja recorda que aquest Executiu és el que ha destinat més pressupost a despesa social
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Va ser el secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Carles Torralba, l'encarregat ahir de fer valoracions polítiques del que va representar la manifestació general d'aquest diumenge, la qual va aplegar vora 500 persones. Torralba va parlar en nom de DA, però també va incloure al Govern en tot aquest posicionament. Després d'exposar que s'ha de defensar la llibertat d'expressió de qualsevol ciutadà i el seu dret a manifestar-se. –«sempre i quan no s'alteri l'ordre públic, cosa que no va passar», va remarcar–, Torralba va respondre a les consignes dels manifestants assegurant que el Govern «en cap cas ha fet retallades» en aquest any i mig de legislatura.

El secretari general de DA va reconèixer que ens trobem «en un moment molt dolent i que afecta a tota la ciutadania», però que no comparteixen el posicionament dels manifestants. «Estem en període de crisi i de descontents ho estem tots», va manifestar Torralba, que paral·lelament va afegir que en aquesta època de dificultats «no vol dir que no hi hagi voluntat de redreçar» la situació.

Per a exemplificar-ho, va parlar del pressupost del 2013, en el qual s'ha augmentat la partida destinada a ajudes socials «per garantir la protecció i ajudar en tot el que puguem a les famílies i a les empreses». Torralba va assegurar que la política d'Andorra està molt lluny de la política de retallades que s'està aplicant a Espanya, i que DA està treballant en reformes estructurals, com la de la Seguretat Social o la dels complements de jubilació dels funcionaris, «per garantir el futur del país» i per sentit de la «responsabilitat». Per tot, la manifestació general de diumenge no farà canviar els plans del Govern ja que les reformes que volen desenvolupar «són inajornables».

Segons el secretari general, en el moment actual està molt bé que es convoquin manifestacions, però el que caldria és «estar remant tots en la mateixa direcció per tal de tirar el país endavant».

S'ha de valorar què són 500 persones / Analitzant el ressò de la concentració de diumenge, el taronja va opinar que va estar composta per gran part del funcionariat, més que per ciutadania en general, i que s'ha de valorar la quantitat de gent que hi havia i més si es té en compte la important difusió que se'n va fer a les xarxes socials. És a dir, va plantejar que es «calibri què representen dins la població d'Andorra 500 persones». En qualsevol cas, «si volia ser la primera manifestació de descontents s'ha aconseguit», tot i que va criticar que «de propostes concretes, no hem vist gran cosa».

Això sí, els va obrir la porta a que si tenen coses a dir o suggeriments, com la necessitat de fer referèndums per a grans qüestions polítiques o la reforma de la Constitució per a fer lleis més transparents, que s'adrecin al partit per a parlar-ne.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT