PUBLICITAT

Ferrer diu que el peritatge confirma les sospites sobre el Patapou

  • DA critica el pagament de vora 6.000 euros per l'informe, sense esperar el del Govern francès
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la sessió de Consell de Comú celebrada ahir Foto: ÀLEX LARA

El Roc del Patapou segueix sent un tema candent en el si de la corporació de la capital. Ahir va ser Demòcrates per Andorra qui va encendre de nou la flama, qüestionant el pagament de gairebé 6.000 € a una empresa privada perquè fes un peritatge sobre la ubicació i l'adjudicació del concurs públic. La cònsol, Rosa Ferrer, va al·legar la necessitat d'elaborar aquest peritatge per tal de poder tirar endavant la demanda judicial dins els terminis previstos. A més a més, la mandatària comunal va assegurar que aquest informe ha «confirmat» el que sospitava la corporació, i «fins i tot aixeca d'altres històries», va assegurar.

L'informe ha estat encarregat a l'empresa madrilenya Eptisa i utilitzat per a les recents demandes presentades a la Justícia –de fet, ahir se'n va presentar una altra. El «necessitaven» per a tot el procés, ja que de moment encara no hi ha resultats del que el Govern ha encarregat al seu homòleg francès. De fet, el Comú s'ha de reunir encara amb l'enginyer aeronàutic del país gal per justificar el seu posicionament.

DA, però, va criticar ahir aquest peritatge privat, que l'únic que fa «és encendre encara més el debat», va manifestar la consellera Neus Farré, que va afegir que abans de demanar cap informe s'hauria d'haver «esperat als resultats del francès», ja que el Govern ha donat la paraula que l'obra estarà, de moment, parada. Per Ferrer, però, la «millor manera d'apagar el debat seria amb un edicte al BOPA que digui que queda en suspens l'adjudicació».

Per la seva banda, els socialdemòcrates es van posicionar amb la majoria i van assegurar que troben justificat l'informe extern.

Més diners per la vall del madriu / Durant el Consell de Comú d'ahir, Ferrer va anunciar que al 2013 s'incrementarà la partida anual que es destina a la Comissió del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, per tal de poder començar a tirar endavant programes concrets. Aquest any cada comú hi ha destinat 15.000 €.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT