PUBLICITAT

La Gallina repetirà al 2013

  • La sortida serà a Galícia i Andorra apunta a ser escenari en l'última setmana, amb tot per decidir
IVÁN MOURE / RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Contador, darrer guanyador de la Vuelta, amb la nedadora Mireia Belmonte en l'etapa a Andorra del 2012 Foto: ÀLEX LARA

La presència d'Andorra en el calendari de la Vuelta a Espanya 2012 va ser un èxit total i absolut gràcies al Coll de la Gallina, un dels ports cridats a ser protagonista en els pròxims anys. I sense anar més lluny el final en terres lauredianes es podrà tornar a veure l'estiu vinent, segons fonts consultades per EL PERIÒDIC D'ANDORRA.

Un anys més el director de la carrera espanyola, Javier Guillen, va ser prudent ahir amb les seves paraules i va assegurar a aquest rotatiu que «no confirmo ni desmenteixo res». Però aquesta vegada les floretes del màxim responsable de la Vuelta, després de l'etapa viscuda en la darrera edició en terres andorranes, han estat ben properes al sí definitiu: «Andorra és un punt bàsic en l'escenari de la Vuelta i ha d'entrar en el calendari com a mínim una vegada cada dos anys. Al 2012 vam donar un pas endavant i l'etapa amb final al Coll de la Gallina va ser tot un èxit esportiu, de repercussió en mitjans de comunicació i un gran descobriment [referint-se al port lauredià]. Va donar molt joc i vaig marxar del Principat content, amb la intenció de tornar com més aviat millor».

LA RUTA, A GRANS TRETS / La Vuelta, com cada any, es presentarà en dos o tres mesos i gairebé està ja tot perfilat. És segur que començarà el 24 d'agost i que tindrà 21 etapes. Una de les grans notícies és que la sortida serà a Galícia; tal i com ha fet públic el president de la Diputació de Pontevedra, Rafael Louzán «sortirà des d'una musclera a Vilanova d'Arousa», en una altra de les ingenuïtats de la pròxima edició. També passarà, a grans trets, per Castilla i Lleó, Extremadura, Andalucia, Comunitat Valenciana, Catalunya, Andorra, Aragó i de nou Castilla i Lleó, Cantabria i/o Astúries per traslladar el final a Madrid. Tot apunta, per tant, a que el Coll de la Gallina guanyarà en protagonisme i entrarà en escena en alguna de les etapes de muntanya de l'última setmana, amb tot per decidir.

El que no se sap és si la Vuelta passarà nit a Andorra i acollirà la sortida d'una segona etapa, com va passar l'any passat. La intenció per part de la Vuelta, Unipublic i el Govern és que així sigui; per a Andorra per tenir una injecció turística i per als organitzadors perquè no hi ha dubte que el Principat és un dels punts amb millor qualitat hotelera a la península.

ALTERACIÓ DE LA FÓRMULA / Andorra Turisme tenia com a premissa en els darrers anys tenir un any la Vuelta i un altre el Tour, però el director de la ronda gal·la, Christian Prudhomme, ja va avisar a l'estiu després de presenciar l'etapa de la Gallina que «a nosaltres no ens serviria tal i com està perquè no hi ha espai físic», en referència a la zona d'arribada, i va afegir: «el Tour tornarà, però no serà al 2013». Principalment perquè celebrarà el seu centenari i vol que sigui íntegre en terreny francès.

Així doncs Turisme ha hagut d'alterar la fórmula i repetir Vuelta dos anys seguits. No està clar encara si es faran reformes al Coll de la Gallina per adaptar-se millor a les necessitats logístiques de la Vuelta o si hi haurà una etapa íntegra o si vindrà Contador. Però vindrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT