PUBLICITAT

El PLA treballa en un model fiscal que no requereixi la implantació de l'IRPF

  • L'empresarit ha manifestat una certa preocupació per "la lentitud en les reformes que no depenen del sector privat, sinó que requereixen de l'actuació política, i que no acaben de materialitzar-se"
22102012_cea
El PLA i la CEA s'han reunit aquest dilluns per parlar de la implantació dels impostos. Foto: PLA
El president del Partit Liberal d'Andorra, Jordi Gallardo, i el secretari general del partit, Ferran Costa, s'han reunit aquest dilluns amb els representants de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) per conèixer la situació de l'empresariat. En la reunió els membres del PLA han felicitat la feina feta per la patronal amb el document Andorra té futur i els han informat del seu posicionament contrari a la implantació de l'IRPF. Gallardo els ha explicat que el partit està treballant en un 'model alternatiu que permeti poder tancar la reforma fiscal sense recórrer a la implantació de l'IRPF'.
Durant la reunió entre els membres del PLA i de la CEA han comentat la situació de l'empresariat d'Andorra. La CEA ha manifestat una certa preocupació per 'la lentitud en les reformes que no depenen del sector privat, sinó que requereixen de l'actuació política, i que no acaben de materialitzar-se'. En aquesta mateixa línia els membres del PLA han expressat la seva preocupació per la manca de polítiques actives de recuperació econòmica enfocades a l'economia productiva interna del país, ja que consideren que el Govern només aposta per l'obertura econòmica.

La CEA i el PLA han coincidit en valorar positivament el procés d'obertura com a oportunitat per a l'empresariat, però han insistit en la necessitat que el procés tingui la màxima seguretat jurídica per garantir l'estabilitat dels inversors.

Respecte al nou model fiscal, el PLA s'ha refermat en el seu posicionament contrari a l'IRPF i ha expressat preocupació per l'augment de la càrrega fiscal per a l'empresariat en poc temps. Per això, Gallardo ha explicat que s'està treballant en un model alternatiu que permeti tancar la reforma fiscal sense recórrer a la implantació de l'IRPF. Segons els liberals, la CEA ha defensat que cal augmentar el mínim possible la càrrega fiscal per mantenir l'atractiu fiscal del país. Per això han coincidit en demanar que el Govern expliqui el model d'IRPF que vol implantar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT