PUBLICITAT

Espot creu que Viladomat tornarà a Ski Andorra la temporada vinent

  • El cònsol major d'Ordino ha explicat que la decisió de Viladomat es viu amb 'angoixa'
El cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, confia que el soci majoritari de Saetde, Joan Viladomat, torni a Ski Andorra de cara a la temporada vinent. Així ho ha manifestat aquest dilluns durant una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, on ha explicat que la decisió de Viladomat d'abandonar Ski Andorra es viu amb 'angoixa' però ha afegit que després de les reunions mantingudes amb ell, els ha quedat clar que no és un problema amb els socis, sinó una 'problemàtica tributària' amb el Govern i el Comú d'Encamp.
El cònsol major d'Ordino es mostra convençut que de cara a la temporada vinent Viladomat es repensarà aquesta decisió, tot i que s'ha mostrat convençut que per aquesta temporada 'el veu molt dur en el seu criteri' i que, per tant, seguirà ferm en la decisió d'abandonar Ski Andorra. En aquest sentit, Espot ha afirmat que l'organisme continuarà funcionant i s'ha mostrat respectuós amb la decisió de Viladomat, i en aquest sentit, ha afirmat que Saetde 'no deixa de ser una societat privada', i que com a soci majoritari, Viladomat 'ha de vetllar pel bon funcionament dels seus negocis'.

Espot ha explicat que els diners recaptats amb el forfet conjunt d'Ski Andorra i l'esquí escolar es financien els viatges i les promocions d'Ski Andorra a les fires internacionals. D'aquesta quantitat, uns 800.000 euros segons Espot, a Viladomat n'hi correspondrien uns 250.000, que en aquest moment prefereix tenir en líquid i no invertits en la promoció conjunta.

Pel que fa a l'augment de pressió tributària, Espot creu que s'hauria d'haver negociat per obtenir unes millors condicions per les estacions d'esquí, i que 'es va fer tard'. En aquest sentit, Espot ha dit que per aquest any s'haurà d'assumir el 4,5% d'IGI però ha demanat que es negociïn mesures compensatòries en les despeses de l'electricitat o del gasoil, que es reclamen de fa temps, de manera que es podria millorar un 15% o un 20% en els comptes d'explotació. El cònsol major ha reclamat que es reconegui l'esforç que fan les estacions pel país en general, com per exemple obrir les instal·lacions a l'estiu, amb les pèrdues que això comporta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT