PUBLICITAT

El Govern pagarà els expropiats del Vial de la Unió per sentència ferma

  • La resolució final sobre el preu just i el procediment encara està pendent
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Vial de la Unió, que enllaça la capital amb Escaldes-Engordany. Foto: TONY LARA

El Tribunal Superior de Justícia ha dictat la sentència ferma i executiva perquè el Govern pagui les expropiacions del Vial de la Unió que no s'han pagat en presentar l'Executiu una demanda a la Batllia que pretenia impedir que els expropiats poguessin cobrar el just preu en tant la Justícia no resolia els recursos presentats pels afectats de l'expropiació. Aquesta sentència desestima el recurs d'apel.lació interposat per l'Executiu contra la sentència de la Secció Administrativa del Tribunal de Batlles del novembre passat.

Tot i que encara la Batllia no s'ha pronunciat sobre si els 11 milions que es van determinar com a preu just siguin suficients i si el procediment d'expropiació es va ajustar plenament a la llei, la decisió del Superior és que les famílies Marticella, Profitós i Pantebre (propietàries dels dos immobles expropiats) cobrin el que s'ha fixat.

El Govern va presentar una demanda contra la resolució del jutge d'expropiacions del 29 de juliol del 2008 en què ordenava el pagament de les quantitats establertes per la Comissió d'Expropiació. La demanda es basava en la suspensió de les indemnitzacions perquè aquestes han estat recorregudes pels propietaris, que reclamen més diners, i també perquè els expropiats van presentar recursos demanant l'anul.lació de les resolucions en considerar que la constitució de la comissió era indeguda. L'Executiu pretenia curar-se en salut, en cas d'una eventual resolució de la Batllia que declarés nul.la l'expropiació i deixés sense efecte l'esmentada quantitat.

Tant la sentència de la Batllia com la del Superior desestimen els arguments del Govern en considerar que si no es permetia als expropiats disposar de les quantitats consignades, es podia vulnerar el dret al recurs, ja que implicaria que si un expropiat presenta un recurs, no pot cobrar el just preu tot i haver perdut la propietat de l'immoble. A més a més, com que el preu fixat només va ser recorregut pels expropiats i no pel Govern, la Batllia no pot establir una quantitat més baixa, ja que no es pot modificar la resolució en contra de l'únic recurrent. Per tot, i en espera de la resolució judicial sobre si és o no suficient el preu just i si el procediment emprat per l'expropiació es va ajustar plenament a la llei, els expropiats podran cobrar els 11 milions d'euros. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT