PUBLICITAT

Una dotzena de productors del país interessats segell de qualitat d'Andorra

  • El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el director d'Agricultura, Landry Riba, han presentat el text que té per objectiu donar més visibilitat als productes andorrans posant de relleu la tradició, la qualitat i el territori
22102012_agricola
Logo del segell de producte agrícola d'Andorra.
El Consell de Ministres va aprovar, dimecres passat, el Reglament que regula el segell de productes agrícoles i receptes tradicionals d'Andorra. Aquest dilluns, el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i el director d'Agricultura, Landry Riba, han presentat el text que té per objectiu donar més visibilitat als productes andorrans posant de relleu la tradició, la qualitat i el territori. Riba ha desitjat 'que en un breu termini de temps haguem de resoldre sol·licituds per a aquest segell', i ha calculat que en un inici s'hi podrien acollir entre deu o dotze productors, cada un d'ells amb un o més productes.
Els segells de qualitat per als productes andorrans anunciats pel director d'Agricultura fa mesos ja són una realitat. El passat dimecres el Consell de Ministres en va aprovar el Reglament regulador que diferencia dos tipus de segells, un per als productes agrícoles i l'altre per a les receptes tradicionals, és a dir, productes elaborats seguint processos típics del Principat. El Reglament sortirà publicat al BOPA aquesta setmana i serà d'aplicació a partir d'aleshores. 

Així, el director d'Agricultura, Landry Riba, ha confiat que aviat el Departament d'Agricultura comenci a rebre sol·licituds per obtenir el segell. De fet, ha calculat que hi podria haver entre deu i dotze productors que sol·licitin un o altre segell per a un o més productes. 

El procés per obtenir aquests identificatius serà fer una sol·licitud al Departament d'Agricultura documentant que es compleixen els requisits de qualitat, aleshores es farà una inspecció prèvia i un cop s'aconsegueixi el segell s'haurà de fer un control anual per garantir que es mantenen les mateixes condicions. En cas que no es compleixin els requisits es podrà revocar el segell de manera temporal o permanent. 

Segons Riba la sol·licitud d'aquest segell no comportarà una despesa important per als productors, ja que només hauran de fer la redacció de la documentació requerida i incloure el segell en el seu etiquetatge. 

El ministre Alcobé ha indicat que un cop hi hagi uns quants productes amb el segell es podrà elaborar un mapa de productes andorrans i promocionar-los amb el lligam de la qualitat i la tradició. Apunta que aquests identificadors tenen la voluntat de reconèixer la feina ben feta i apostar per la qualitat dels cultius naturals. 

Dins el segell de productes agrícoles alguns dels aliments que s'hi podrien inscriure són vins, melmelades, hortalisses, trumfes o plantes aromàtiques. Pel que fa a les receptes tradicionals hi podria haver la donja, la bringuera, el trinxat o plats de caça, entre d'altres

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT