PUBLICITAT

Els usuaris amb tarifa de dades al mòbil arriben als 9.700

  • La majoria dels contractants, el 60%, es decanta per un tràfic mensual d'entre 250 i 500 MB
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un usuari mostra el seu telèfon mòbil. Foto: TONY LARA

Andorra Telecom va modificar al primer semestre de l'any els forfets de telefonia mòbil, amb l'objectiu d'adaptar-se a les necessitats actuals de la població, cada vegada més demandant de tenir internet als seus dispositius. Des de llavors, el nombre de contractes amb tarifa de dades ha crescut fins arribar a situar-se als 9.703, segons dades de la parapública.

Gairebé la totalitat d'aquests contractes, 8.515 corresponen a usuaris que tenen un forfet Mobiland, és a dir, el paquet estàndard que aglutina a més de tràfic de dades trucades i SMS. Tenint en compte que les dades més recents de la parapública parlen de 16.200 forfets Mobiland al país, més de la meitat dels usuaris amb aquests contractes opten per posar-se internet al mòbil.

A més dels forfets Mobiland, els contractes amb tarifes de dades es reparteixen entre els 590 clients amb un Mobiland Emprenedor –destinat a les empreses–, i els 598 forfets de Dades. Aquesta darrera opció va ser renovada el passat juliol. Fins llavors, no es podien utilitzar de manera independent sense haver de sumar-los a un contracte de telefonia mòbil.

D'altra banda, segons les dades d'Andorra Telecom la majoria dels contractants, el 60%, es decanta per opcions mensuals d'entre els 250 i els 500 MB de capacitat mensual.

¿Cap a una tarifa plana? / Els preus per a tenir internet fix al mòbil van dels 30 als 100 euros mensuals aproximadament. Unes tarifes que són més elevades que les que s'ofereixen als països veïns, si es comparen amb les opcions de megues que es poden utilitzar cada mes. Les queixes d'una part dels usuaris arriben però, més que pel preu, pel cost que s'ha de pagar un cop s'excedeixen els megues contractats – del mig euro a l'euro i mig. Als països veïns quan un usuari s'excedeix no paga, sinó que se li rebaixa la velocitat de connexió.

De fet, aquesta primavera el director de màrqueting d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, va reconèixer que l'arribada d'aquesta tarifa plana a Andorra «és una possibilitat de futur».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT