PUBLICITAT

Bestiar enfosquit per la pluja

  • La Fira de Canillo té una bona acollida tot i traslladar l'artesania per fugir del temporal
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Un nen, equipat per la pluja, ahir a la mostra de bestiar a la Fira de Canillo Foto: ÀLEX LARA

El temporal que ha patit el país durant tot el cap de setmana va enfosquir una mica una de les cites lúdiques més destacades d'aquesta tardor. I és que Canillo va haver d'acollir ahir al matí la Fira del bestiar i de l'artesania sota un temps inestable. Després de dos dies de pluja i amb els núvols amenaçant amb la possibilitat de no donar treva a la mostra.

Una dolenta situació temporal que va provocar que la zona d'artesania es vagi traslladar a l'interior de l'Edifici del Telecabina. Tot i així, al final la pluja no ha pogut amb les ganes de la gent, ja que amb les amenaces de caure aigua i tot un públic nombrós va apropar-se a la mostra.

L'acte inaugural va comptar com a novetat amb l'actuació de l'Esbart Sant Romà d'Encamp i tampoc han faltat les autoritats de la parròquia i del país. El ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va voler destacar que la fira serveix per mostrar el treball efectuat pels ramaders durant l'any. De la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va exposar que hi havia un centenar de caps de bestiar, tot recordant que actualment la fira té una finalitat més d'exposició que no pas comercial.

Puntual a les 11 del matí es va donar per inaugurada la Fira de Canillo, composada de la tradicional mostra de bestiar i el seu mercat artesanal, s'ha inaugurat. Per oferir una novetat que atragués més públic, aquest any l'Esbart Sant Romà va oferir unes danses al públic i a les autoritats presents a l'aparcament dels Refugis on estava ubicat el bestiar i l'esmorzar per als ramaders. Mentre, la fira d'artesania s'omplia de curiosos i professionalsl'interior de l'Edifici del Telecabina. Enmig de les parades de productes artesans i oficis antics hi havia l'estand de Sabors i Aromes d'Andorra, que presentava la trumfa de qualitat d'Andorra, aliment destacat en el programa de la fira d'aquest any, informa l'ANA.

Alcobé va explicar el canvi de funció de la fira, que antigament representava «una trobada dels ramaders de la parròquia quan baixava la vacada de les muntanyes», era un mercat de compra i venda i servia per mostrar el treball fet durant tot l'any. Ara, en canvi, es pot definir segons el ministre com «una fira de mostres de producte de qualitat del país».

També va voler destacar el ministre que el sector ramader està consolidat al país i fins i tot una mica en creixement, i espera que la Identificació Geogràfica Protegida, que ha d'atorgar Brussel·les per certificar la qualitat de la carn d'Andorra, pugui ser una realitat de cara a finals d'any. Alcobé també va fer referència que precisament avui es presentaran els segells oficials de qualitat que en breu s'aplicaran al sector ramader, Andorra Producte Agrícola i Andorra Recepta Tradicional. Aquestes distincions es donaran a qualsevol producte creat o conreat a Andorra, «donant-li una imatge identificativa que ha estat fet al país».

Per altra banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va destacar la presència d'uns cent caps de bestiar tot especificant que «no és tot el bestiar que hi ha Canillo, n'hi ha molt més però la gent baixa el millor que tenen». També va indicar que la gent jove desconeix tot aquest món i que «és important que no el perdem de vista». Mandicó va lamentar que la fira d'artesania s'hagi hagut de fer a l'interior a causa de la pluja, deslluïnt així l'edició d'aquest any de l'esdeveniment. Malgrat tot, va mostrar la seva satisfacció amb la quantitat de públic assistent, tot i que va estar una mica inferior a la de l'edició anterior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT