PUBLICITAT

Navarro aposta pel federalisme i vol «igualtat d'oportunitats» pel Pirineu

  • El socialista es postula com la contrapartida a Mas i enviarà al PP la seva proposta de model de país
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Pere Navarro, acompanyat d'Òscar Ordeig, dissabte a la Fira de Sant Ermengol Foto: PSC

El candidat del PSC a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, Pere Navarro, va aprofitar la celebració de la Fira de Sant Ermengol per visitar dissabte passat la Seu d'Urgell. Acompanyat pel número dos de la llista per Lleida, Òscar Ordeig, el socialista es va reunir amb la cúpula del partit a la localitat pirenaica i va aprofitar per explicar una mica la seva posició davant les imminents eleccions al Parlament de Catalunya.

A més de ratificar la seva aposta per la defensa territorial del Pirineu, Pere Navarro va explicar que «cal garantir igualtat d'oportunitats per a tots els ciutadans de Catalunya, visquin on visquin», en plena precampanya electoral.

En aquest àmbit, Navarro va voler a fer palesa la seva aposta pel federalisme com a contrapartida a la proposta secessionista del líder convergent, Artur Mas. El candidat del PSC va assegurar que li enviarà una còpia dels documents del partit socialista a la candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, perquè vegi que el PSC aposta «clarament» pel model federal.

Una declaració per contestar a la popular, que va retreure també el mateix dissabte que els socialistes alternen entre postures confederalistes, federalistes i independentistes. D'altra banda, Navarro va acusar CiU de no concretar «com ho vol fer» per caminar cap a l'estat propi. «Un dia ens diuen que dins la llei, un altre que fora; un dia ens diuen que volen una monarquia, i un altre que volen una república», va lamentar el socialista.

El socialista va considerar que davant els intents de CiU i el PP de dividir la societat catalana entre «bons i dolents», l'alternativa és el model d'Estat Federal, que milloraria considerablement el nivell d'autogovern i de finançament per a Catalunya. L'aposta del Partit dels Socialistes és, segons Navarro, realista i està en sintonia amb el pensament majoritari dels catalans que volen millorar les relacions amb Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT