Victòria de vertigen

• Un River genial demana pas al màxim favorit de la categoria amb joc convincent i mantenint-se invicte
ALACANT

Pablo Sánchez defensant a sobre de Fernández en el partit del River a la pista del Lucentum, ahir Foto: COMUNICACIÓ LUCENTUM / CAROLINA PADILLA

El River va aconseguir ahir una victòria que fa por. El seu camí per l'Adecco LEB Or està sent immaculada fins el punt de sumar tres triomfs en tres jornades. Només el Leyma Coruña pot mantenir aquest ritme. El més sorprenent és que l'equip de Joan Peñarroya visitava la pista del que –diuen– és el màxim candidat a l'ascens, el Lucentum Alacant, i va sorprendre amb un joc convincent, anant en tot moment per davant en el marcador, superant amb nota els diversos envits quan el rival s'apropava i finalment es va imposar per 77-79. Guanyar al Lucentum provoca vertigen en un River que ningú no sabia com podia respondre en la segona categoria del bàsquet espanyol, però que després de tres partits comença a demostrar que amb aquest ritme i sense deixar-se intimidar per ningú pot estar –i està– mirant de ben a prop l'ACB.

UN 0-8 QUE ES DEFENSARIA FINS EL FINAL / Aquesta victòria no va ser una sorpresa que arribés de cop. No. El River s'ho va currar. Res d'especular d'inici. Les directrius es basaven en marcar un alt ritme de joc davant un equip amb molta veterania i experiència, però també amb poc pulmó i és aquí on van fer mal. Una gran defensa amb cinc pilotes robades en els primers deu minuts van mesurar amb bona nota l'intensitat defensiva tricolor i a partir d'aquí era qüestió de mirar l'altra cistella. Blanch, inspirat com ningú en el tir, es va encarregar d'això ajudat per la visió de Pérez fins que va caure el primer parcial: 0-8 (9-17, minut 7).

Era qüestió –gens fàcil, per cert– de mantenir l'equip local en el seu lloc i, tot i uns moments de desconcert en el segon temps per errades en el tir, el Lucentum estava mostrant massa problemes per anotar amb comoditat i a poc a poc, com les formigues, els de Peñarroya van acabar superant la barrera psicològica dels deu punts per situar-se amb un 23-35. El problema és que el Lucentum, tot i no fer les coses com sap, va reaccionar esperonat pel seu públic fins pràcticament eixugar la diferència i anar al descans amb un molt més igualat 37-41.

Es presentava una segona part de patiment, malgrat un 0-4 de parcial en la represa. El rebot, que continua sent una de les poques facetes a millorar –al final 27 rebots per al Lucentum, 20 per al River– tot i que Hampl i Flis es feien grans sota els taulells, va ser clau en aquest periode per mantenir la renda (55-58) i poder encarar els últims deu minuts amb suficient oxígen.

EL LUCENTUM CAPGIRA L'ELECTRÒNIC / Les cares de preocupació van aparèixer per moments quan en els primers minuts del quart periode el Lucentum es va posar per davant. Però només a ser un moment. El River no es va deixar anar, va mantenir la concentració i li va plantar cara al favorit de la categoria. Flis i Hampl de nou van marcar el seu territori a la pintura i el partit va entrar en la recta final amb els nervis de la grada al límit. Era imprevisible saber qui podia acabar guanyant, pintava a que o algú cometia una errada que seria definitiva o els tirs lliures decidirien. No hi havia qui fallés, però. Tota cistella tenia resposta fins que el marcador de segons i dècimes va activar-se. A mig minut Dani Pérez va rebre personal, va anotar els dos tirs lliures, va fer un últim esforç per evitar un triple que l'ensorrés o un tir de dos que forcés la pròrroga i el partit adquirís una altra dimensió... I ho va aconseguir. La darrera jugada del Lucentum va quedar en un no res i el River, per fi i després de tanta pressió va respirar tranquil. És el colíder de la Leb Or, ni més ni menys.