El Sant Julià es queda sol al capdavant

• L'equip lauredià s'imposa a la UE per 0-1 i el Lusitans goleja per 3-0 el Pidasa
I. MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Àlex Martínez (groc i negre) guanya l'acció a Kiko en el partit entra la UE i el Sant Julià, ahir a Aixovall Foto: ÀLEX LARA

Tot i els dubtes sobre la competitivitat del Sant Julià, l'equip lauredià s'ha quedat sol al capdavant de la classificació de Primera gràcies a la victòria d'ahir en la quarta jornada contra la UE Santa Coloma combinada amb la derrota del Pidasa en mans del Lusitans.

L'equip que dirigeix Josep Maria Espot té, sens dubte, números de líder. Després de les victòries lògiques contra Encamp, Inter d'Escaldes i Principat en les tres primeres jornades, ahir tenia una prova de foc contra un dels grans, la UE. I el va superar amb nota per ser l'únic equip que manté el ple de victòries i que en els 360 minuts que es porten de lliga encara no ha encaixat un gol. Ahir el conjunt de Lluis Miquel Aloy gairebé no va crear perill, més que en una rematada de cap alta de Sirvan al cor de l'àrea i un mà a mà que va fallar Valls per buscar potència enlloc de col·locació.

El Sant Julià tampoc no va ser gaire creatiu en atac però sí molt eficient, amb un gol a la sortida d'un còrner que va marcar Yael Fontan no sap ni com, tocant la pilota amb les dues cames quan estava enlaire i sense saber on era la pilota. En els darrers minuts Víctor Bernat, ja recuperat, va ser objecte d'un possible penal per falta de Pinto però l'àrbitre no el va xiular i la UE, tot i que ho va intentar, no va tenir ni mitja més per poder empatar.

UN PIDASA DESCONEGUT / L'altre duel de la part alta va enfrontar Lusitans i Pidasa. Campió de Lliga contra campió de Copa. En la Supercopa el Lusitans va necessitar la pròrroga per acabar guanyant 2-1 però ahir l'onze de Salva Estruch es va menjar el rival. Literalment. Va ser superior en tot i va arribar a provocar desesperació en el Pidasa, com ho corrobora la vermella directa a Pousa per agredir sense intenció de jugar la pilota a Baixinho, en una acció que tampoc va tenir greus conseqüències al migcampista del Lusitans.

Bruninho va ser l'artífex de la victòria del defensor del títol definint en els dos gols de la primera part. En la primera ocasió que va tenir va fallar un mà a mà amb Eloy però en la segona el portuguès no va perdonar i va superar Eloy amb una subtil vaselina després, tot sigui dit, d'una cesió errònia amb el cap de Txema al porter del Pidasa.

El Lusitans va continuar dominant després del primer gol amb un Bruninho que, tot i arribar al Principat definint-se com un extrem, està jugant en punta i sent decisiu. El segon gol és de nou pur: Luis va centrar des de l'esquerra i Bruninho, anticipant-se al punt de penal, va pentinar la pilota al segon pal.

La segona part va ser més insulsa perquè al Lusitans ja li anava bé el 2-0 i el Pidasa no trobava els arguments per obrar la remuntada. Pousa no carburava, els extrems no tenien profunditat i Alejandro estava massa sol a dalt. En els últims minuts l'equip colomenc va arriscar i el Lusitans va aprofitar una contra per fer el tercer. Pedro, dins l'àrea, va ser travat per Eloy i Atabu va marcar el 3-0 dels dels onze metres.

PRIMER TRIOMF DEL PRINCIPAT / El Principat va començar ahir la seva particular lliga després de trobar-se amb Lusitans, Pidasa i Sant Julià en les tres primeres jornades. Aquesta vegada contra l'Encamp, el primer rival directe, l'equip de Raúl Cañete va guanyar per un còmode 2-0. La primera mitja hora va estar repartida, amb ocasions –no gaire clares– a les dues porteries, però va ser encertar Agustín Arnejo i el panorama va canviar. El Principat va jugar més alliberat amb el marcador a favor i Maicon va rubricar la sentència en el minut 56.

L'Encamp és ara el cuer de Primera i en solitari per la derrota amb el Principat i també perquè l'Engordany –que també tenia un punt abans de la quarta jornada– va estrenar el caseller de victòries en imposar-se al Burger King Inter d'Escaldes per 1-3.

Joao Pedro Correia va marcar l'únic gol en la primera part i Marc Fillola va fer el 0-2 que semblava la sentència però poc després Marinho donava vida als escaldencs fins que al minut 77, de nou Fillola, va trencar amb l'emocionant final de partit que s'estava veient. .