PUBLICITAT

Un total d'11.844 catalans residents tenen dret a vot

EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Un total d'11.844 catalans residents a Andorra tenen dret a vot a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren el proper 25 de novembre. Són 44 ciutadans més que els que van tenir aquest dret al 2010.

De la mateixa manera que en les darreres eleccions generals espanyoles, els residents a l'estranger han de fer la sol·licitud de vot per poder exercir el seu dret a l'estranger. Per a aquests comicis, els catalans residents a l'estranger ha de fer la demanda abans del dia 27 d'octubre i podran dipositar el seu vot al consolat espanyol, a Andorra la Vella, entre el 21 i el 23 de novembre.

Les eleccions al Parlament de Catalunya criden a les urnes un total de 5.413.510 catalans. D'aquests, 155.923 són residents a l'estranger. Andorra és el tercer país amb més residents catalans amb dret a vot, després de França, amb 21.574 i d'Argentina, amb 20.014.

En aquests comicis els catalans han de triar entre els partits polítics que defensen diferents vies per a Catalunya, des del sobiranisme, el federalisme o l'actual marc de relacions amb Espanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT