PUBLICITAT

La Diputació de Lleida triplicarà el suport econòmic de la fira

  • L'alcalde de la capital urgellenca, Albert Batalla, ha estat l'encarregat d'inaugurar la fira
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
A l'esquerra, les autoritats saluden uns expositors de la fira de Sant Ermengol. A la dreta, un moment de la Fira de Sant Ermengo, ahir al matí. Foto: ANA / N. M.

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell ha estat inaugurada aquest dissabte al matí a càrrec de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Jordi Pallarès, i el president de la diputació de Lleida, Joan Reñé. Durant l'acte inaugural els mandataris han anunciat que de cara a la propera edició, la fira comptarà amb un suport econòmic major per part de la Diputació de Lleida. Albert Batalla ha agraït aquesta col·laboració i ha informat que servirà per poder donar encara més difusió a l'esdeveniment i per augmentar la qualitat en alguns aspectes que encara són millorables. Per la seva banda, el president de la Dipuació ha assegurat que és important donar suport a aquests actes que donen visibilitat als pobles i ciutats i que per tant els 12.000 euros que s'aportaven fins ara, ‘com a mínim és triplicaran', segons informa l'ANA.

UNA FESTA MOLT PARTICIPATIVA / L'AutoFira, la mostra d'entitats i la Fira de formatges artesans del Pirineu també conviden els urgellencs a sortir al carrer en una ocasió ja senyalada al calendari tots els anys. L'alcalde de la capital urgellenca, Albert Batalla, ha estat l'encarregat d'inaugurar la fira, i ha fet referència, precisament, a la magnitud que ha assolit aquest esdeveniment anual. Ha recordat que és ‘la fira més antiga documentada a la Península Ibèrica', des del 1048, i ha considerat que en aquests moments es troba en el seu punt ‘més àlgid'. Batalla ha insistit en que la fira va guanyar importància i visibilitat amb la singularització que es va aconseguir creant la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que enguany arriba a la majoria d'edat en la seva divuitena edició.

Donada la rellevància d'aquest esdeveniment, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha anunciat que de cara a la propera edició de la fira s'augmentarà l'aportació econòmica. Actualment la Diputació col·labora amb uns 12.000 euros, i Reñé ha anunciat que es ‘més que triplicarà' la quantitat.

La idea és que aquesta major aportació permeti donar més ressò a l'esdeveniment, ja que es considera que està prou consolidat i té prou atractiu, però que encara se'n podria fer més difusió. De fet, l'alcalde de la Seu d'Urgell ha indicat que l'increment econòmic es podria destinar a fer més publicitat de la fira arreu i a millorar algunes qüestions de qualitat que ‘els visitants no les veuen però nosaltres sabem que podrien ser més correctes'.

Així, es pretén que la Fira de Sant Ermengol del 2013 tingui encara més visibilitat i que ‘entri a la champions league de les fires catalanes', tal com indica Batalla.

Fira de Formatges Artesans del Pirineu La protagonista d'aquest any ha tornat a ser la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. En la seva 18a edició ha acollit un total de 42 formatgers que han presentat més d'un centenar de varietats artesanes catalanes, aragoneses, basques, navarreses i franceses. A més, durant aquest dissabte al matí s'ha celebrat el concurs de formatges amb un jurat format per una cinquantena de persones. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT