Casal i els germans Teixidó, al 'top-30' en l'agònica Fully

• Valls, entre els 40 primers en una cursa amb 650 inscrits
ESCALDES-ENGORDANY

El guanyador i ja ?recordman' mundial Urban Zimmer, ahir en l'ascensió Foto: ISF

Els quatre corredors de curses de muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) van aprovar amb garanties l'agònic”examen que van tenir ahir a Fully (Suïssa), on es va disputar la quarta i penúltima cita de la Copa del Món de Quilòmetre Vertical. Els germans Teixidó i Òscar Casal van entrar a la meta entre els trenta primers i Joan Valls en el ‘top-40' en la primera vegada que la FAM porta atletes a aquesta carrera.

Casal, tot i no ser la seva disciplina més bona, va ser el més ràpid dels andorrans amb una marca de 34 minuts 25 segons que ha servit per obtenir el 25è lloc de l'escratx; Xavi Teixidó va ser 27è amb una marca de 35min 3 s; Ferran Teixidó, a ritme del seu germà, va fer 35min i 8s per obtenir la 29a posició; i Valls va ser 38è amb una marca de 36min 28s. Tots ells no van dubtar a definir la carrera amb adjectius com «agònica, de màxima exigència, patidora com poques...». Fins i tot alguns com Xavi Teixidó van haver de posar-se a quatre grapes per vèncer una pendent mitjana del 60% en la qual l'ús de pals era essencial, però no obligatoria. Una prova que reflecteix l'agonia de dur les forces al límit i que suposa la frontera per a molts atletes entre el final de la temporada d'estiu i el tret de sortida a la d'hivern.

D'aquí l'alt número de participants, propera als 650. L'italià Urban Zemmer, el guanyador, s'ha atrevit a superar aturar el crono en 30min 26s. Record de la cursa i també de totes les proves de Quilòmetre Vertical disputades fins a dia d'avui regides per l'Skyrunning.