PUBLICITAT

Els 11.844 catalans residents a Andorra amb dret a vot han de sol·licitar-lo abans del 27 d'octubre

  • De la mateixa manera que en les darreres eleccions generals espanyoles, els residents a l'estranger han de fer la sol·licitud de vot per poder exercir el seu dret a l'estranger
Un total d'11.844 catalans residents a Andorra tenen dret a vot a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren el dia 25 de novembre. De la mateixa manera que en les darreres eleccions generals espanyoles, els residents a l'estranger han de fer la sol·licitud de vot per poder exercir el seu dret a l'estranger. Per a aquests comicis, els catalans residents a l'estranger ha de fer la sol·licitud abans del dia 27 d'octubre i podran dipositar el seu vot al consolat espanyol entre el 21 i el 23 de novembre.
Les eleccions al Parlament de Catalunya convocades per al proper dia 25 de novembre criden a les urnes un total de 5.413.510 catalans. D'aquests, 155.923 són residents a l'estranger, i per tant el procediment de vot és diferent. A Andorra es troben un total d'11.844 residents catalans amb dret a vot, que són 44 més que els que van tenir aquests dret al 2010.

Els residents a l'estranger ja han començat a rebre les notificacions per poder sol·licitar el vot, i tenen de termini fins el proper 27 d'octubre per fer la demanda a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral. Només els que facin aquesta sol·licitud podran anar a votar al consolat espanyol, a Andorra la Vella, els dies 21, 22 o 23 de novembre. 

Andorra és el tercer país amb més residents catalans amb dret a vot, després de França, amb 21.574 i d'Argentina, amb 20.014. 

Aquestes eleccions anticipades al Parlament de Catalunya van ser convocades pel president de la Generalitat, Artur Mas, el passat 25 de setembre, després de la manifestació independentista de l'11 de setembre. En aquests comicis els catalans han de triar entre els partits polítics que defensen diferents vies per a Catalunya, des del sobiranisme, el federalisme o l'actual marc de relacions amb Espanya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT