PUBLICITAT

La Fira de Sant Ermengol obre avui les seves portes

  • Es podran trobar més de 100 varietats diferents de formatge
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge d'arxiu de la Fira de Sant Ermengol Foto: ANA

La 18a Fira de Formatges Artesans del Pirineu obrirà les portes avui dissabte, a les deu del matí, a la pista polivalent de la zona esportiva de la Seu d'Urgell. Emmarcada dins de la Fira de Sant Ermengol, hi seran presents 42 artesans formatgers, ubicats cadascun amb un estand propi d'exposició i degustació, i on s'oferiran més de 100 varietats diferents de formatges artesans de Catalunya, l'Aragó, el País Basc, Navarra i França. Concretament, dels 42 formatgers presents a la fira, la meitat, 21, són catalans, mentre que n'hi haurà 10 de bascos, 4 d'aragonesos i 6 de francesos, segons informa l'ANA.

Enguany el formatge convidat a la fira és el Torta del Casar de Rafel Pajuelo, d'Extremadura. Pel que fa al premi Amic del Formatge es concedirà al Restaurant Mas Pau, d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà), que té el guardó d'una Estrella Michelin.

Altres productes / En aquest mateix espai firal, els visitants també hi trobaran la Confitura de l'Hostal Vell d'Anserall, el vi de la Vinícola del Priorat, la Cervesa Artesana del Montseny i l'aigua Pineo. El tiquet de degustació costarà vuit euros. Com a novetat, inclourà cinc degustacions de formatges i dues degustacions de tastets gastronòmics del nou Espai Tast Km0-Gustum, amb la presència d'una vintena de productors de l'Alt Urgell i el Baridà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT