PUBLICITAT

El programa Er1c agrada, però...

  • Koldo utilitza una ?demo', Idea contacta amb COA i River... i són 3.000 ? el paquet bàsic
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Peñarroya i Koldo escolten la presentació, amb Puig darrera Foto: TONY LARA

L'empresa Idea –1D3A– va presentar dijous el seu programa Er1c a la seu del Govern sota la mirada i l'anàlisi dels dirigents de les diferents entitats esportives del país, des de clubs a Federacions, i fins i tot el Comitè Olímpic Andorrà (COA). Segons les sensacions que ha pogut recopilar aquest rotatiu, la primera idea dels participants va ser preguntar-se quants diners els hi costaria. No sembla exagerat, donades les circumstàncies econòmiques actuals, amb les entitats fent malabars per mantenir-se vives. El programa agrada, sí, però si parlem de diners, ja no agrada tant, sobretot perquè són 3.000 euros el paquet bàsic. Per temporada.

El programa està instal·lat a l'ordinador del seleccionador de futbol, Koldo Álvarez, que l'utilitza des de fa tres anys, tot i que el que té és una demo amb el permís de l'empresa que ofereix el programa. Ara bé, la cosa a partir d'ara canviarà perquè 1D3A vol «cobrar pel treball que fas», segons va manifestar ahir el soci fundador, Jesús de Pablos, i en aquest sentit ja s'han iniciat els contactes amb clubs com per exemple el BC River Andorra.

L'entitat que presideix Gorka Aixàs està oberta a «col·laborar», segons va afirmar ahir el director general, Francesc Solana, però també adverteixen que la caixa no té diners per més. D'aquesta col·laboració, De Pablos entén que els clubs puguin en un moment donat permetre que l'empresa els gravi i faci funcionar el seu programa durant un partit, per exemple, per mostrar-lo en directe a un client que puguin tenir. És el que De Pablos anomena «intercanvi de serveis». Així mateix, d'altres entitats, com el FC Andorra, asseguren que ja utilitzen eines similars, tot i que «no amb aquest nivell de qualitat d'imatge», segons va dir ahir Emili Puig, gerent del club. En idèntic sentit s'hi troba el River. Ara bé, De Pablos creu que la diferència no és només en la qualitat, sinó en la «productivitat»: «Que puguin tenir un informe en 20 minuts en compte de 2 hores». 1D3A pretén anar més enllà dels esports d'equip, i així ha parlat amb el COA per a un possible ús «en el camp de l'esquí». Però continuem parlant de 3.000 € per temporada...



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT