PUBLICITAT

Ski Andorra veu 'amb preocupació' les intencions de Viladomat d'abandonar l'entitat

  • L'empresari vol deixar de formar part d'Ski Andorra perquè no està disposat a subvencionar l'entitat quan per altra banda es veurà sotmès a un augment de la pressió fiscal, ja que no s'ha acceptat la creació d'un IGI reduït per a les estacions
19102012_viladomat
El soci majoritari de Saetde, Joan Viladomat, en una fotografia d'arxiu. Foto: ANA
Ski Andorra ha confirmat que el soci majoritari de Saetde, Joan Viladomat, ha expressat la voluntat que aquesta societat deixi de formar part de l'entitat que engloba tots els dominis esquiables, malgrat que encara no ho ha comunicat de manera oficial, quan s'esperava que ho fes entre aquest dijous i aquest divendres. Malgrat que manca aquesta formalitat, fonts properes a Saetde han assegurat que la decisió ja ha estat presa, i que el motiu principal pel qual l'empresari vol deixar de formar part d'Ski Andorra és perquè no estaria disposat a subvencionar l'entitat quan per altra banda es veurà sotmès a un augment de la pressió fiscal ja que no s'ha acceptat la creació d'un IGI reduït per a les estacions. Des d'Ski Andorra han assegurat que tots els socis de l'organisme han rebut la notícia 'amb preocupació', tenint en compte 'que no és el millor moment per ningú', tot i que hi ha coses que 'es puguin arribar a entendre que pugui demanar'.
Des d'Ski Andorra han explicat a l'ANA que de moment encara no s'ha rebut la carta oficial amb què Joan Viladomat comunicarà la decisió d'abandonar l'entitat, quan s'esperava que la trametés entre aquest dijous o divendres. Tot i això, fonts properes a Saetde han assegurat que la decisió està presa i que no hi hauria marxa enrere. 

Si Saetde acaba sortint de l'associació, s'obririen diversos escenaris en relació al futur de l'entitat, tot i que des d'Ski Andorra no s'ha volgut entrar en detalls ja que primer cal conèixer quines condicions demanarà Viladomat per abandonar-la, i després s'haurà de fer una reunió de junta entre tots els membres per prendre decisions.

Tal com han informat diversos mitjans, un dels motius de la decisió seria el fet que no s'hagi arribat a un acord per aconseguir un IGI reduït per al sector de l'esquí, així com el seu desacord en la política turística del Govern. 

Els socis d'Ski Andorra veuen amb preocupació les intencions del soci majoritari de Saetde, però poden arribar a comprendre el seu descontent. De fet, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, ha explicat a l'ANA que pot arribar a entendre la decisió de Viladomat, perquè l'entrada en vigor de l'IGI perjudicarà a totes les estacions. Tot i això, Mandicó ha recordat que la visió que pugui tenir un empresari privat no és la mateixa que es té des del sector públic, i que per tant les decisions no es poden equiparar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT