PUBLICITAT

Canillo prescindeix de Caubet i opta per autogestionar el Palau

  • El Comú elaborarà un pla d'actuació pels propers anys amb l'objectiu de redreçar la situació econòmica
CLARA GARNICA
CANILLO

Periodic
Descoberta de la nova imatge del Palau de Gel, l'estiu del 2010 i amb Caubet ja al capdavant de la instal·lació Foto: TONY LARA

La situació s'estava fent insostenible i calia un canvi de rumb. Una nova orientació per redreçar la situació econòmica del Palau de Gel de Canillo. És per aquest motiu que la corporació ha decidit canviar el model de gestió de la instal·lació i passar a assumir-ne la direcció. Aquesta mesura, presa dimecres al vespre en el sí de la Comissió Rectora, implica el cessament del que fins ara n'era el director, David Caubet. El canvi de model s'iniciarà el proper 1 de novembre.

El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, va explicar que la decisió es pren amb una voluntat d'optimitzar recursos, contenir la despesa i aprofitar sinergies amb l'estructura comunal. És a dir, la intenció és que el dia a dia del Palau de Gel sigui gestionat per propi personal comunal. Això sí, de moment, i a part de la rescissió del contracte de Caubet, el Comú no pretén fer cap reducció de personal. El que es farà és una reorganització d'aquests treballadors, dels horaris i també modificacions en la manera de funcionar, tant pel que fa al propi Palau com a la resta de serveis que oferia. Això també afectarà les entitats esportives que hi estan vinculades.

El cònsol menor va assegurar que l'usuari, almenys de moment, no notarà els canvis realitzats. El que farà ara la corporació és un balanç de la situació i internament es realitzarà un pla d'actuació de la instal·lació. Aquest es podrà notar ja l'any vinent. «Les decisions del pressupost del 2013 ja podran afectar el funcionament», va assegurar Palmitjavila. El mandatari canillenc va reconèixer que aquest proper any també es presenta complicat pel que fa als ingressos i que s'haurà de veure «com ens hi podem adaptar».

L'objectiu és seguir mantenint un servei d'instal·lació esportiva per a la parròquia, però tot dependrà de si funciona aquest nou model d'autogestió els propers anys, va reconèixer el cònsol menor.

SENSE SUBSTITUT PER CAUBET / Així doncs, el Palau de Gel es queda sense director i tampoc es buscarà un substitut. El Comú va voler destacar «els anys de dedicació» del fins ara director, i també el propi Caubet va assegurar mostrar-se «agraït amb la corporació». Però calia «un canvi de tendència», va reconèixer Caubet, ja que cada vegada «hi ha més dificultats i era més difícil assumir els costos» que generava la instal·lació. Amb el nou model de gestió «la figura del director no tenia raó de ser», va puntualitzar.

Caubet va manifestar, però, que la línia seguida durant aquest any no es desviava gaire del pressupostat. És a dir, els esforços no eren en va. Però el Comú no ho ha considerat suficient per a mantenir-lo en el càrrec. «Al 2012 s'estava millorant la situació però no s'aconseguia invertir la tendència», va justificar Palmitjavila. De fet, la instal·lació representava un cost massa important per les arques comunals: al 2011 va arribar a ser «el 10% del pressupost total» de la corporació. Una situació que el Comú no podia seguir assumint, segons el parer dels mandataris canillencs.

Caubet va assumir la direcció del Palau de Gel l'estiu del 2010. Des de llavors ha treballat per intentar equilibrar els pressupostos. Durant aquest període s'ha apostat per potenciar les sinergies amb d'altres agents turístics, com Grandvalira, i s'ha fet un esforç per pal·liar la davallada de visitants amb l'organització d'estatges esportius.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT