PUBLICITAT

Martí promet que l'ensenyament superior no patirà retallades

  • L'UdA ampliarà l'oferta amb nous màsters i treballa en postgraus de fiscalitat i de direcció bancària
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Martí i Gil conversen amb Roser Bastida i el Síndic, Vicenç Mateu, ahir abans de l'acte inaugural Foto: TONY LARA

«No retallarem els recursos que es destinen a l'ensenyament superior». Així de clar es va mostrar ahir el cap de Govern, Toni Martí, durant la inauguració del curs 2012-2013 a la Universitat d'Andorra. Així, i malgrat l'època de vaques grasses i la contenció pressupostària que aplica el Govern, l'educació postobligatòria manté les seves partides. El motiu, segons el propi cap de Govern, és que «l'ensenyament superior és clau» en el desenvolupament econòmic del país, també pensant en l'obertura econòmica i l'arribada d'empreses punteres que necessitaran capital humà. Martí va afegir, per tot, que el que es destina en aquest sector «és més una inversió que una despesa».

El cap de Govern també va voler destacar, durant el seu discurs inaugural, l'important increment d'alumnes que està vivint el centre universitari els darrers anys. L'any passat l'augment de nous estudiants va ser del 50%, i del 21% si es té en compte la totalitat de matriculats. Aquest any la tendència alcista es manté, amb un augment del 5% respecte al curs anterior pel que fa a alumnes que fan alguna tipologia de formació reglada. Comptant també els que estan matriculats en estudis virtuals i els que fan el curs d'accés a majors de 25 anys, l'UdA arriba al vora miler d'estudiants, va informar el rector de la universitat, Daniel Bastida.

Màsters i nous postgraus / Per tot, tant Martí com Bastida, també la cònsol de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, van coincidir a l'assegurar que la Universitat d'Andorra gaudeix de bona salut. I aquesta es tradueix també en l'aposta per augmentar la seva oferta educativa. Actualment, UdA i Ministeri d'Educació treballen per tal d'implantar, si pot ser durant aquest mateix curs escolar, una nova oferta de màsters i de postgraus. Pel que fa als màsters, serien en format virtual i de continuació dels actuals bàtxelors que proposa l'UdA. Per exemple, un màster d'Administració d'Empresa, d'Informàtica o de Gestió Cultural.

I pel que fa als postgraus, s'està treballant amb la Cambra de Comerç per implantar-ne un de Fiscalitat, i també es treballa amb l'Associació de Bancs Andorrans per a fer-ne un de direcció bancària.

A l'acte d'inauguració d'ahir, el qual va comptar amb una conferència a càrrec del president de la Xarxa Vives d'Universitats i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, també es va presentar la memòria 2011-2012. Un total de 84 estudiants –que ahir van recollir els seus títols–, es van graduar l'any passat. I en els 24 anys d'història de del centre universitari s'han lliurat 744 títols, s'han ofert 245 formacions i s'han gestionat més de 8.000 expedients acadèmics.

L'any vinent l'UdA celebra els seus 25 anys, i Bastida ja va anunciar que es duran a terme algunes activitats i accions especials per a celebrar-ho.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT