PUBLICITAT

Els permisos de residència i treball cauen un 4% en un any

  • Augmenta l'entrada de vehicles durant el mes de setembre
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cues per entrar al país durant el mes de setembre Foto: ÀLEX LARA

Els permisos de residència i treball van sumar un total de 33.089 autoritzacions en vigor durant el segon trimestre del 2012, amb una tendència anual decreixent del 4% i que es redueix respecte el trimestre anterior (3,9%). Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va assenyalar que l'evolució del nombre d'autoritzacions de residència i treball en vigor mostra una tendència marcadament a la baixa des del 2009. En total, la disminució és de 1.160 autoritzacions durant l'últim any.

Pel que fa als permisos de treball fronterer, a 30 de juny se'n comptabilitzaven un total de 1.701 en vigor, amb una la tendència anual negativa del 4,8% (i que era del 5,5% el trimestre anterior). A la mateixa data es registren 128 autoritzacions de treball temporal per a empreses estrangeres en vigor, amb una tendència negativa d'un 33,8% anual (34,3% el trimestre anterior).

Respecte a les baixes, durant el segon trimestre de l'any se'n van comptabilitzar 222, amb una evolució negativa del 13,7% en tendència anual. Les xifres mostren que la tendència general que s'observa és a la baixa amb unes dades pel període 2011-2012 inferiors a les del 2009-2010. El 40,5% de les baixes són d'espanyols, i el 27% de portuguesos. La majoria d'aquestes baixes, 165 sobre les 222 (74,3%) corresponen a autoritzacions de residència i treball.

Més vehicles que fa un any / D'altra banda, Estadística també va fer públiques ahir les xifres del nombre de vehicles que van entrar al país al setembre. Van ser 355.422, dels quals 348.403 eren turismes i 7.019 vehicles pesants. El nombre de vehicles entrats durant el mes de setembre es va incrementar un 4,8% respecte el mateix mes de l'any anterior, tot i que la tendència interanual continua negativa en un 0,2%.

Les dades mostren que la frontera hispanoandorrana presenta una variació interanual positiva, d'un 2,8%, mentre que la tendència interanual és negativa, en un 1,1%. De la seva banda, la frontera francoandorrana registra una variació interanual positiva, d'un 8,4%, d'igual forma que la tendència, d'un 2,6%.

Pel que fa als turismes, Estadística va destacar que la frontera francoandorrana presenta una tendència a l'alça i es manté més estable que la hispanoandorrana. De tota manera, la tendència a la frontera hispanoandorrana es va recuperar suaument amb les dades de setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT