PUBLICITAT

Proposta d'acord d'ApC per renovar les energies renovables

  • La plataforma insta el Govern a elaborar un mapa de recursos energètics alternatius
  • Nomen proposa estudiar l'ús del forn incinerador com a planta de cogeneració de biomassa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


04082010-nomen
El president del Grup Parlamentari ApC, Eusebi Nomen, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC
El Grup pParlamentari Andorra pel Canvi (ApC) ha presentat a Sindicatura una proposta d'acord sobre la formulació d'un mapa nacional de fonts d'energies alternatives i de localitzacions dels seus aprofitaments. L'objectiu d'aquesta proposta és reduir les dependències energètiques d'Andorra, reduir les emissions de CO2, valoritzar els residus vegetals dels boscos i obrir noves activitats econòmiques entorn de l'economia verda.
La proposta d'acord presentada per ApC té per objectiu instar el Govern a confeccionar un mapa de recursos energètics alternatius que contempli, a banda dels recursos solars, els geotèrmics, de biomassa, hidroelèctrics i eòlics, així com identificar les millors localitzacions i la seva viabilitat. També es demana que s'elabori un pla nacional de sistemes domèstics de generació alternativa d'electricitat i calor, i que es creï un pla d'emprenedoria sobre l'economia verda.

La proposta també demana un estudi per optimitzar la utilització del forn incinerador, analitzant la possibilitat d'utilitzar biomassa com a font energètica, d'adequar el forn com a planta de cogeneració de calor i electricitat per poder-se subministrar a la zona de la Comella. En el cas que aquesta cogeneració sigui viable, es proposa que s'estudiï l'ús de l'excedent de capacitat d'incineració com a planta de cogeneració a partir de biomassa.

ApC ha presentat aquesta proposta perquè va sol·licitar al Govern els estudis sobre els potencials de producció d'energies alternatives, i només va rebre un estudi sobre els recursos solars, per la qual cosa el grup considera que Andorra disposa d'altres fonts alternatives potencials. A més, ApC també creu que el país té un important problema de desequilibri entre la capacitat d'incineració del forn i la producció de brossa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT