PUBLICITAT

L'Escola de la FAA es duplica

  • El setembre de 2011 eren 65 alumnes; el juny de 2012, 83, i ara en són 121 repartits en cinc grups
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La idea de la Federació d'Atletisme és que el treball d'ara pugui crear noves promeses com les actuals Foto: ÀLEX LARA

La junta directiva actual de la Federació Andorrana d'Atletisme (FAA) va agafar sense cap mena de dubte el mateix camí que l'anterior, i va apostar per continuar amb un projecte que, si bé últimament s'ha mostrat estable, en l'últim any ha aconseguit duplicar els números. Es tracta de l'Escola d'Atletisme, una idea basada en l'aposta pels més petits, i no tan petits, que volen passar unes hores setmanals fent atletisme en les diferents disciplines, i sempre, segons el director tècnic de la FAA, Abraham Férriz, entre un ambient més de joc que no pas de l'exigència d'un entrenament metòdic. «Es tracta de jugar però que de mica en mica hi treballin, que juguin i s'ho passin bé mentre fan els exercicis que els hi manem». La fórmula és bona: al setembre de 2011 hi havia 65 alumnes, mentre que ara, un any després, la situació és molt superior. 121 ja han acudit als entrenaments.

Ferriz confirma la dada, però assegura que, de moment, dels 121 són 90 els que han presentat els papers que es demanen per fer oficial la seva presència anual a les activitats. «Dels 31 restants, calculo que la meitat seguiran, i l'altra meitat potser no», afirma. Sigui com sigui, aquest projecte es va engegar fa uns anys amb una mitjana entre 40 i 60 inscrits, i al setembre de 2011 n'eren 63. Al passat mes de juny d'aquest 2012, ja en tenien 83. I ara el més del centenar que hi acudeixen.

L'Escola es reparteix en cinc grups, classificats per edat i nivell: el primer nivell el porta Anna Fernández, i és per nascuts entre 2006 i 2008. És el grup més lúdic. Després, el nivell 2 per a nascuts entre 2003 i 2005, ja d'iniciació a l'atletisme i que porta Laura Trapero. El nivell 3 és per el grup d'edat dels nascuts entre 2000 i 2002 amb Magui Moreno al capdavant. El quart grup, de nivell 4, el dirigeix Montse Pujol i ja és d'iniciació a l'entrenament (nascuts entre 1996 i 1999). Per últim, el grup gran és el nivell 5 que porta el mateix Férriz, amb les mateixes edats que el nivell 4, però amb un altre nivell d'entrenament. La resposta ha estat tan bona, que fins i tot es podrien plantejar augmentar un grup més, tot i que encara s'han de definir el nombre definitiu d'alumnes.

«El que vam voler fer és separar l'Escola, que és per tothom, de la Tecnificació, que és on van els que destaquen», assegura Férriz, «i llavors en Tecnificació és on se'ls intenta marcar objectius i de mica en mica es pretén que entenguin què s'ha de fer per ser un esportista d'elit, amb concentracions, entrenadors...». En Tecnificació hi ha dos grups, des de la gent més gran com Mikel De Sa, Anna Sirvent i Cristina Llovera, fins infantils, però tots que destaquen en competició. A Tecnificació també acudeixen atletes joves procedents dels clubs andorrans.

INSTAL·LACIONS / Si el mètode de treball és lúdic –«que facin sèries quan toquen sèries, però a través de jocs», segons el director tècnic de la FAA, que hi afegeix: «Es tracta d'enganxar-los a l'atletisme, i la millor manera és fer-ho el més lúdic possible»–, les instal·lacions són el Comunal per als més grans i els de Tecnificació –el pas superior a l'Escola–, però també el Lycée francès d'Andorra la Vella, el gimnàs, el passadís intern del Comunal i fins i tot el fossat que hi ha darrera del Comunal, ara recuperat.

DIFERENTS DISCIPLINES / L'Escola d'atletisme no aporta només corredors, sinó que hi ha també un bon nombre de llançadors, o millor dit, futurs llançadors. Això engloba totes les disciplines (pes, javelina, disc i martell), i arriba a un 20% de tots els participants en les activitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT