PUBLICITAT

El Govern aposta per mantenir el pressupost de la universitat i potenciar l'oferta de màsters

  • El nombre d'alumnes de la Universitat d'Andorra segueix creixent arribant enguany gairebé al miler.
18102012_curs
El rector de l'UdA, Daniel Bastida, el cap de Govern, Toni Martí, i la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, durant la inauguració del curs acadèmic aquest dijous. Foto: ANA / Marta Tort
Durant la inauguració del curs acadèmic 2012-2013 de la Universitat d'Andorra celebrada aquest dijous s'ha posat de manifest que el nombre d'alumnes segueix creixent arribant enguany gairebé al miler. El cap de Govern, Toni Martí, ha assegurat que malgrat les dificultats econòmiques, la voluntat és no retallar els recursos destinats a ensenyament superior, mentre que la ministra d'Educació, Roser Suñé, ha anunciat que s'està treballant per perllongar les formacions de bàtxelors ampliant l'oferta de màsters.
La inauguració del curs acadèmic de l'UdA celebrada aquest dijous al matí ha servit per fer un balanç positiu dels 24 anys d'existència del centre, durant els quals s'han tramitat uns 8.000 expedients acadèmics i més de 700 títols. El rector de la universitat, Daniel Bastida, ha destacat que aquest curs 2012-2013 es continua registrant un creixement d'estudiants, i que han començat el curs gairebé 500 alumnes en formació reglada. 

De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha dit que l'aposta per l'ensenyament superior ha de ser clau i que en moments de dificultats econòmiques no es pot menystenir l'educació. Per aquest motiu, ha assegurat que no es retallaran els recursos destinats a aquest àmbit, perquè el Govern 'no ho veu com una despesa sinó com una inversió', alhora que ha destacat l'important increment d'estudiants que està registrant l'UdA durant els darrers anys, i que enguany s'ha estabilitzat entorn el 5%. 

La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, també ha destacat com l'UdA s'ha sabut adaptar a les necessitats de la població, i ha dit que a partir d'ara cal fer una reflexió per donar continuïtat als nous bàtxelors a través de la creació de màsters. En aquest sentit, ha posat de manifest que ja s'ha posat en marxa el màster en administració d'empresa i que s'està treballant amb el de gestió cultural, però ha assegurat que n'hi haurà d'altres. 

Durant la seva intervenció, la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, ha dit que amb el pas del temps s'ha anat estrenyent la col·laboració entre l'UdA i el Comú, destacant com a exemple la biblioteca comunal universitària. A més, Gil ha refermat que el seu objectiu és consolidar el projecte educatiu de Sant Julià, perquè continuï sent 'la parròquia universitària per excel·lència'. 

A banda del lliurament de diplomes als alumnes que han finalitzat els estudis, l'acte d'aquest dijous ha comptat amb la ponència del president de la Xarxa Vives d'Universitats i rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, que ha posat en relleu la importància de les petites universitats com la de Vic o la d'Andorra, i ha desglossat els trets que tenen en comú, com l'especialització, la proximitat amb l'alumne, o la seva vocació internacional. De fet, Bastida també ha destacat que universitats com l'UdA es diferencien de la resta pel fet de donar molt suport al desenvolupament econòmic del territori.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT