PUBLICITAT

L'entrada de vehicles augmenta un 4,8% respecte al setembre del 2011

  • El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de setembre ha estat de 355.422, dels quals 348.403 han estat turismes i 7.019 vehicles pesants
El nombre de vehicles que han entrat al país durant el mes de setembre ha estat de 355.422, dels quals 348.403 han estat turismes i 7.019 vehicles pesants. Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística que ha assenyalat que la frontera hispanoandorrana ha registrat el 63,53% del total. El nombre de vehicles entrats durant el mes de setembre s'ha incrementat un 4,8% respecte el mateix mes de l’any anterior tot i que la tendència interanual continua negativa en un -0,2%.
Les dades mostren que la frontera hispanoandorrana presenta una variació interanual positiva, d’un 2,8%, mentre que la tendència interanual és negativa, en un -1,1%. De la seva banda, la frontera francoandorrana registra una variació interanual positiva, d’un 8,4%, d’igual forma que la tendència, d’un 2,6%.

Per tipus de vehicles, els turismes mostren una variació interanual positiva, d’un 5,3%, per les dues variacions interanuals positives de les dues fronteres. Per contra, els vehicles pesants registren una variació interanual negativa, d’un -17,8%, amb les variacions interanuals de les dues fronteres negatives.

Pel que fa als turismes, Estadística destaca que la frontera francoandorrana presenta, en general, una tendència a l’alça i es manté més estable que la hispanoandorrana. De tota manera, la tendència a la frontera hispanoandorrana es recupera suaument amb les dades de setembre.

Respecte a l’entrada de vehicles pesants per la frontera hispanoandorrana, la tendència ha evolucionat a la baixa durant els darrers dos anys i mig, amb una petita estabilització l’any 2011, per tornar a decaure de manera més acusada durant tot aquest 2012, situant la tendència en els llindars mínims de la sèrie presentada. En el cas de la frontera francoandorrana, l’entrada de vehicles pesants presenta una tendència amb fluctuacions continuades, així com una marcada reducció dels màxims estacionals. Actualment la tendència ha repuntat els darrers tres mesos, tot i que mantenint-se en llindars mínims de la sèrie presentada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT