PUBLICITAT

El miracle dels banys de Caldea

  • Els avis tenen una cita amb el termolúdic demà divendres, per passar-hi un dia d'oci
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marcel Besolí i Laurence Favrel en la presentació de la jornada de divendres que ve, ahir Foto: TONY LARA

Demà, els avis tenen una cita amb Caldea per gaudir de les propietats de l'aigua termal, però també per passar un dia d'esbarjo amb els amics i celebrar l'any europeu per a l'envelliment actiu i la solidaritat entre generacions. Ahir el president de la Federació de la Gent Gran, Marcel Besolí Bacó, va explicar que la iniciativa compta amb el suport del Ministeri de Benestar i Salut i del centre termolúdic. I és que els avis hi podran accedir amb una entrada d'11 euros, dels quals només n'hauran de pagar cinc, perquè la diferència està subvencionada.

Besolí va afegir de que «es tracta que puguin venir tots per gaudir d'aquesta fantàstica aigua» i va desitjar que «un cop l'hagin tastada puguin dir el què és diu de Lurdes, és un miracle!». Besolí va lloar les qualitats de l'aigua termal de la seva parròquia, Escaldes-Engordany, recordant que quan era jove, després de passar una dura jornada feinejant al camp i a les bordes, «si podia anava a prendre un bany a les fondes», que en aquell temps llogaven banyeres per a aquest fer. «Quan en sorties eres un home nou» argumenta i afegeix que «en els nostres temps que ja necessitem de tot, pastilles i cataplasmes, seria bo que amb l'aigua calenta en tinguéssim prou». I espera que «després del bany de divendres, entre el nostre col·lectiu de gent gran, hi hagi algú que es renovi».

Vida activa, vida social

Per a Besolí, «l'activitat és la millor medecina per mantenir-se en forma, i sortir amb els amics també». A la qual cosa el secretari de la Federació, Lluís Samper, va afegir que «l'activitat és una assegurança per envellir amb plenitud, moltes vegades les persones arriben a la jubilació sense pensar en preparar-la i passar de l'activitat al no fer res, sovint és molt traumàtic». Per això, també va recordar que moltes persones d'entre 40 i 59 anys es troben avui sense feina, «cosa que és lamentable». Samper va apostar per «repartir el treball entre tots», i va apel·lar a la solidaritat entre generacions per aconseguir-ho, perquè «tots hauríem de tenir feina i tots hauríem de preparar la jubilació de manera gradual». Els avis tindran les instal·lacions de Caldea a la seva disposició amb entrada preferent de les 10 del matí a les set de la tarda. Tot i que els associats són al voltant de 1.500, Besolí va dir que «no sabem quants vindran, perquè hem preferit deixar-ho a la seva discreció». Per aquesta primera cita l'organització no va voler convocar grups ni transport en comú, entre altres coses perquè «tots tenen tarja magna».

I va afegir que «esperem que el boca a orella funcioni, i els que aquest any no s'animin ho facin en properes edicions». Laurence Favrel, directora de comunicació de Caldea va dir que «és un gran plaer per a la direcció i el personal, poder rebre'ls».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT