PUBLICITAT

Un projecte francès d'equip Continental estudia entrar a la FAC

  • L'excorredor del Big Mat, Niels Brouzes, encapçala la idea, que aposta pels intercanvis i la base andorrana
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els equips continuen veient atractiu entrar al Principat d'Andorra Foto: TONY LARA

Andorra atrau el ciclisme. Es podria dir que està de moda per les muntanyes, però no cal enganyar-se, perquè el que realment interessa avui en dia són els diners, i així, els equips saben que al Principat tindran uns estalvis econòmics que els beneficiaran per mantenir-se vius a un món cada vegada més en caiguda lliure, i de rebot la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC), que els acull amb les llicències, treu un pessic. Niels Brouzes, excorredor professional de l'equip Big Mat-Auber 93, entre altres conjunts, és el cap visible d'un projecte francès que té en ment la base andorrana, el quid pro quo amb els andorrans: treure profit, però també donar. Així, almenys, és el projecte que ha rebut la FAC.

La plana web www.velochrono.fr publicava el passat dimarts una extensa entrevista a Brouzes, que treballa per intentar formar un equip Continental. En ella es desgrana la feina, que passa per una idea inicial de fer un bloc Continental Pro a Andorra, amb un patrocinador aparaulat del País Basc que amb 800.000 euros formava la base de l'estructura, però que no volia ser el primer espònsor, i a més pretenia que l'equip fos a córrer alguna cursa basca. Com que finalment no es va trobar un patrocinador principal i els terminis per inscriure a l'UCI els equips Continental Pro van passar –va ser a principi d'octubre–, la idea següent, i actual, és ser Continental, termini per al qual s'estableix el pròxim 31 d'octubre.

El passat 7 de juny, segons manifesta Brouzes en l'entrevista a velochrono.fr, va ser la reunió amb la FAC i la presentació de les idees. El projecte va agradar a l'ens presidit per Carles Barquín, perquè inclou recursos per als ciclistes del Principat, i a més idees per a la base del país en forma d'intercanvis.

Segons el director tècnic de la FAC, Gerard Riart, «ells volen aprofitar que tenen contactes amb les escoles de França per fer estades, aquí i allà amb els nostres nens de l'escola, que en són uns 25, fer sortides, activitats i introduir de millor manera els nous ciclistes». També, hi afegeix Riart, la idea seria beneficiar igualment el ciclisme més adult d'Andorra, com ara que es pugui obtenir material, participar en estades amb els corredors de l'equip Continental, en definitiva «formar part de l'estructura d'un equip fort», segons Riart, i així tenir opcions de ser amb gent de més nivell, el que beneficiaria en el futur.

«Em sembla una idea molt interessant», va dir ahir el president de la FAC, Carles Barquín, que hi afegia: «Tot el que siguin ajudes per als corredors del país, són benvingudes». Així mateix, Barquín afirma que aquesta opció que presenta Brouzes sembla més adequada respecte a la que aquest estiu els hi va anunciar Domènec Carbonell, qui fos el cap visible de l'estructura de l'antic equip Grandvalira-Continental Pro.

En el cas que finalment el projecte fos una realitat, es calculen que els beneficis econòmics que obtindria la Federació estarien al voltant dels 10.000 euros.

SEGUEIXEN BUSCANT PATROCINI / El projecte està en el punt habitual de recerca de patrocini principal. Per això precisament no hi ha un nom concret per parlar d'aquesta nova estructura. Brouzes assegura que té el nom, però no vol fer-lo públic. Tenen petits espònsors tancats ja, però encara no el gros que permetria fer el pas definitiu. El projecte compta amb una base econòmica de 218.000 euros de liquiditat, però necessita un altre impuls en aquest sentit.

La idea inicial, per altra part, era comptar amb una directora d'equip –Caty Moncasin–, per innovar en el món del ciclisme masculí, i a més tenir en l'equip cinc homes espanyols –catalans, per proximitat, deixant de banda així la idea basca que es pensava inicialment–, cinc francesos i sis andorrans, amb base d'operacions a Saint Gaudens, sempre segons assegura Brouzes a l'entrevista a velochrono.fr.

Ara bé, el tema dels sis andorrans és inviable per nivell esportiu, i així ho confirma Gerard Riart. El director tècnic de la FAC explica que la idea és que l'equip A, format pels sis corredors més destacats en els últims mesos –Guy Diaz, Julio Pintado, Albert Gómez, Gilad Dodo, David Albós i Miquel Afonso–, tinguin opcions de mantenir contacte amb l'equip francès.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT