PUBLICITAT

Arribar, amb el pa, a totes les llars del país

  • Salut informarà de la importància de la detecció precoç del càncer amb l'aliment
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

El proper dia 19 d'octubre se celebra el dia mundial de lluita contra el càncer de mama. Aquesta malaltia és una malaltia que representa «un dels principals problemes de salut pública», i afecta a «dones encara joves», segons va defensar la cap d'àrea de Prevenció i Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal. Però aquí hi ha llum al final del túnel, doncs tot i que la malaltia pot ser fatal –és la segona causa de mortalitat en dones, i la primera en dones menors de 75 anys–, si s'agafa a temps es tenen moltes possibilitats de vèncer-la.

Per això ja el 2007 el Govern va engegar el programa de prevenció d'aquest càncer, pel qual s'ofereix a les dones d'entre 50 i 69 anys fer-se una mamografia gratuïtament cada dos anys. La resposta encara és fluixa. Entre el 2010 i el 2011 es va convidar al programa 8.742 dones, i només el 33,9% va respondre. Vidal va atribuir aquesta escassa resposta a dos possibles factors: un és «la confusió pel cens», doncs recollia molta més població de la que sembla que té el país; el segon, que encara cal que la població «prengui consciència» de la malaltia i de la importància de fer-se els controls escaients, i així «animin» a fer-se les proves a les dones de la família.

Partint d'aquest segon factor, el Ministeri de Salut, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, engega avui mateix una campanya per tal de fer arribar aquesta informació a totes les llars del país, i ho farà a través del pa. Els productors i distribuïdors d'aquest aliment inclouran el llaç rosa que simbolitza la lluita contra el càncer de mama als embolcalls del pa des d'avui i fins el proper divendres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT