PUBLICITAT

La Salle porta el 14è Simpòsium d'informàtica a Andorra

  • Del 29 al 31 d'octubre, 64 científics es donen cita a la capital
GLÒRIA GURDÓ
LA MASSANA

Periodic
El rector de la UOLS, Lluís Vicent, presentant el Simpòsium Internacional sobre Informàtica Educativa, ahir Foto: ÀLEX LARA

La Universitat Oberta de La Salle (UOLS) portarà a Andorra un congrés científic internacional en el qual participaran més d'una seixantena de ponents de 16 nacionalitats diferents, entre ells el científic nord-americà Charles Severance, i el promotor de la UOLS i membre de diferents consells d'administració, Ramon Ollé. El rector de la UOLS, Lluís Vicent, va presentar ahir la 14a edició del Simpòsium internacional d'Informàtica Educativa que «emplacem per primera vegada a Andorra amb la voluntat de situar el país en el mapa educatiu mundial». Vicent també va reconèixer però, que «l'atractiu d'Andorra explica en bona part, que aquesta sigui una de les edicions amb més participació» i va afegir que «set de les 64 ponències programades són d'Andorra, tres venen de la Universitat d'Andorra i quatre de la UOLS». Que set ponències siguin d'elaboració local, és un fet gens menyspreable per «l'acurat procés de selecció al que estan sotmeses totes les propostes que ens arriben» va explicar Vicent i va afegir: «Es tracta d'un procés llarg, ja que totes passen per la revisió que en fan entre tres i quatre investigadors per tal que compleixin amb uns rànquings de qualitat».

Taller d'emprenedoria / Per facilitar el contacte amb els científics, el simpòsium també inclourà un taller obert als doctors acreditats però també als empresaris i emprenedors andorrans, amb l'objectiu de participar en una activitat centrada en el desenvolupament de nous negocis. Vicent va explicar la utilitat d'aquesta nova iniciativa per les dificultats que troben els investigadors per posar en pràctica les seves idees i continuar la recerca, en una conjuntura adversa de crisi com l'actual. La inscripció al taller és de 95 euros i «no hi haurà requisits previs per participar-hi, qualsevol persona interessada hi podrà accedir i és benvinguda».

Nous models de finançament / Vicent va insistir en que «aquest pot ser un model però no l'únic per fer front a un escenari de crisi en el qual les subvencions per a recerca escassegen cada dia més». I va insistir en que «la recerca no es pot aturar perquè el món també ha d'avançar». Trobar noves vies de finançament és un dels reptes que es planteja la UOLS però també poder aplicar les idees o convertir-les en producte. Vicent confia en que Andorra sigui un bon trampolí per al simposi perquè «és un país d'emprenedors als quals els científics també poden aportar alguna cosa». I va recordar que ja «hi ha tres o quatre empreses, tecnològicament molt avançades, que exporten arreu del món». El simpòsium es farà al Centre de Congressos i pel seu gruix, les ponències s'impartiran paral·lelament en dues sales.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT