PUBLICITAT

L'ambaixadora sèrbia exposa a Espot el seu criteri sobre Kosovo

  • França ha reconegut la independència del país, però Espanya, no
I. A.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Espot i Bacovic, reunits a l'edifici del Govern, ahir al matí. Foto: TONY LARA

L'ambaixadora de Sèrbia a Andorra, Jela Bacovic, es va reunir ahir al matí amb el ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, per exposar la posició del seu país sobre la recent decisió de la Cort Internacional de Justícia sobre la independència de Kosovo.

El 22 del mes passat el tribunal va dictaminar que la secessió de l'antiga província iugoslava no contravenia el dret internacional públic, decisió que no ha agradat gens a les autoritats sèrbies. Per bé que la qüestió no es va tractar explícitament ahir, la diplomàcia sèrbia està redoblant els esforços per aconseguir que la comunitat internacional no reconegui Kosovo com a Estat.

En aquesta qüestió, Andorra es troba en una posició en certa manera delicada, ja que França fa temps que va reconèixer la independència del país balcànic, mentre que Espanya --més preocupada per l'eventual secessió d'algunes províncies-- no té intenció de fer-ho.

A la trobada d'ahir, Espot i Bacovic també van tractar alguns afers bilaterals entre Sèrbia i el Principat, centrats bàsicament en el turisme i l'educació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT