PUBLICITAT

El nombre de visitants a l'estiu es queda quatre punts per sota de la previsió

  • El resultat final ha estat d'una caiguda del 2,4% dels espanyols i un augment del 3,9% dels francesos
16102012-turisme
El ministre de Turisme, Francesc Camp,  exposa els resultats de la campanya d'estiu i presenta la de tardor Foto: ÀLEX LARA
La campanya de turisme de l'estiu torna a quedar-se per sota dels objectius marcats per Andorra Turisme. La previsió era la d'incrementar un 2,5% els turistes espanyols i un 5% els francesos, fins a augmentar un 3,1% el nombre total de turistes respecte a l'estiu passat, segons ha explicat el ministre Francesc Camp. Amb tot, el resultat final ha estat d'una caiguda del 2,4% dels espanyols i un augment del 3,9% dels francesos, de manera que la xifra total disminueix un 1,1% i es queda a quatre punts del creixement del 3,1% previst. Així, l'objectiu de cara a la campanya de novembre és principalment estabilitzar-se i intentar guanyar visitants francesos. Per fer-ho es manté el missatge d'Alguna cosa es mou a Andorra i es canvia la imatge gràfica.
Un total de 538.635 turistes van apostar per passar uns dies de vacances a Andorra aquest estiu, una xifra que suposa un 1,1% menys que l'estiu del 2011 i que queda quatre punts per sota de l'objectiu fixat per Andorra Turisme d'un creixement del 3,1%. Aquestes dades s'expliquen per la disminució dels turistes espanyols, sobretot arrel de les notícies d'intervenció tant bancària com general de l'estat veí, segons ha comentat el ministre de Turisme, Francesc Camp. Per contra, ha pujat el turista francès però no tant com es preveia i segueix sense compensar els espanyols, ha afegit. Amb tot, si continua augmentant el nombre de turistes francesos i es poden estabilitzar els espanyols "podrem començar a complir el creixement previst en un inici", ha afirmat Camp. El ministre també ha destacat que la pèrdua de visitants és menor que en d'altres anys.

D'altra banda, tot i que el record de la campanya és una mica inferior al mes de maig, la valoració de la imatge gràfica i del contingut millora respecte de la campanya de l'hivern i del mes de maig del 2012.

Mateix tema però diferent imatge gràfica per a la tardor
La campanya de turisme de tardor s'iniciarà el 27 d'octubre i s'allargarà fins al 2 de desembre i el material promocional mantindrà la temàtica d'Alguna cosa es mou a Andorra però canvia la imatge gràfica. L'objectiu, ha admès Camp, és mantenir el nombre de visitants espanyols i intentar créixer en francesos, per aconseguir un increment de l'1% respecte als visitants del mes de novembre del 2011.

La comunicació s'inicia el 17 d'octubre i durarà fins al 14 de novembre i inclourà quatre sorteigs de cinc premis amb 20 caps de setmana VIP i 6.000 euros en compres que s'hauran de fer en els establiments adherits. A més, com ha explicat el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, un personal shopper acompanyarà els visitants a realitzar les compres i disposaran d'un xofer per als desplaçaments.

Budzaku ha reconegut que estan "satisfets però no contents" amb els resultats obtinguts fins ara i és que a més dels visitants, la despesa mitjana també ha baixat, ha admès. Per això s'ha fet una oferta adaptada a les necessitats dels turistes en temps de crisi, quan opten per estades més curtes i a menys distància.

En aquesta ocasió, els compradors hauran de validar les seves butlletes de compra introduint el codi al microsite de www.algunacosaesmouaandorra.com, una opció que agilitza la recepció de dades i la realització dels sorteigs, segons ha recalcat el responsable d'Andorra Turisme.

La campanya manté els espectacles de carrer, amb un d'itinerant i un altre de fix, i promocionarà esdeveniments com les jornades gastronòmiques Andorra a Taula o activitats a Naturlàndia, Caldea o el Palau de Gel, entre altres. De moment, hi ha 366 establiments adherits a la campanya de novembre, tot i que Budzaku s'ha mostrat disposat a allargar una setmana les negociacions perquè se'n puguin apuntar més. Aquests es comprometen a incloure un 50% de les seves línies de negoci a la campanya i a donar una butlleta per cada 30 euros de compra, tal com ha recordat el gerent d'Andorra Turisme.

Andorra Turisme destinarà 920.000 euros a la campanya d'Alguna cosa es mou a Andorra de tardor i 120.000 euros per a proveir les butlletes als comerços – quantitat que es cobrirà en la mesura que aquests no les puguin lliurar-.

La nit oberta de compres descartada, per ara
Una altra iniciativa que es valorava poder desenvolupar durant aquesta tardor, l'obertura dels comerços una nit fins a la mitjanit ha quedat, de moment, descartada. Budzaku ha assegurat que "ho farem, no sé quan", però ha manifestat que s'han gastat 920.000 euros en aquesta campanya en la qual ja hi ha una oferta i es dóna un motiu per visitar Andorra.

Per tant, des d'Andorra Turisme s'ha considerat que no es justificava fer una comunicació paral·lela per a aquest esdeveniment quan ja s'espera que hi hagi gent al Principat. Per contra, el que s'ha optat és per allargar els espectacles al carrer el 3 de novembre perquè el client "es trobi còmode i tingui un extra d'animació".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT