PUBLICITAT

Atrapar caçadors de tresors

  • Ordino utilitza la georecerca per atreure visitants i promoure l'atractiu de l'entorn
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Albós i Gabriel busquen un dels tresors amagats, ahir. Foto: ANA / M. C.

El Comú d'Ordino ha posat en marxa un nou producte per als turistes i visitants de la parròquia en el qual utilitzant la georecerca o geocatching es fan diferents rutes per trobar fins a sis tresors. La proposta està adreçada al públic familiar i és gratuïta. Per participar-hi només es necessita un aparell de GPS o un telèfon d'última generació en el qual caldrà una aplicació per introduir les coordenades del lloc on s'amaguen els tresors. Tres d'aquests es troben en llocs de fàcil accés, en zones properes al poble d'Ordino, com va explicar el conseller de Comunicació, Ludovic Albós. Els altres tres s'amaguen en punts una mica més allunyats com el Parc de Sorteny, la cova d'Arans o Arcalís. Les rutes tenen una durada de cinc a quinze minuts i els usuaris podran obtenir regals quan completin els diferents tresors, tal com va indicat el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel.

Les noves tecnologies es tornen a posar al servei del turisme de la parròquia d'Ordino, aquest cop per promoure rutes de geocatching a la recerca de sis tresors. Amb aquesta iniciativa els visitants que s'adrecin a l'Oficina de Turisme podran gaudir d'un nou producte adreçat al públic familiar que vol «incentivar el turisme de naturalesa», com va explicar Gabriel.

Es tracta de sis rutes que seguint les coordenades indicades en un tríptic i introduïdes en un GPS o en l'aplicació de georecerca d'un telèfon intel·ligent guien els visitants fins a tresors amagats. D'aquests, n'hi ha tres de fàcil accés situats a prop d'urbanitzacions i llocs habitats del poble d'Ordino i tres més amb una dificultat major però que segueixen sent molt fàcils, segons Albós.

La primera ruta s'anomena A la recerca de la Meca i el tresor es troba a prop dels horts i de l'Auditori Nacional. La segona és el Safareig de Sornàs i la tercera a la mola del mas d'en Soler, a tocar del camí vell d'Ordino. Totes elles tenen una durada de cinc minuts. Els tres darrers tresors són a la cova d'Arans, a Sorteny i a prop del pont del Rat a Arcalís i el recorregut per arribar-hi és de 15 a 30 minuts.

La proposta neix arran de l'auge de la georecerca, una activitat lúdica d'orientació que ha viscut un gran boom en els darrers anys amb la introducció de noves tecnologies com els GPS o els telèfons intel·ligents, segons va explicar el responsable de Muntanya Activa, Gerber Martin, encarregats de desenvolupar els mapes i incloure les rutes als webs de georecerca.

Només a Ordino hi ha centenars de rutes, va reconèixer Albós, però l'objectiu d'aquesta proposta era fer una cosa «formal i segura», un recorregut simple per a les famílies on no hi hagi perill d'accidents i que no passi per propietats privades, va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT