PUBLICITAT

El Pirineu compleix amb les previsions i omple un 80%

  • La distribució ha estat homogència entre hotels i cases rurals
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran han tancat el cap de setmana llarg del Pilar amb bones xifres d'ocupació turística, complint les previsions inicials segons el Patronat de Turisme de Lleida. En concret, hotels i cases rurals han tingut una ocupació mitjana del 80%, amb alguns repunts més alts al turisme rural. En un cap de setmana turístic com aquest, entre mig de la calor i de la neu, les fires i festes del territori han agafat especial importància, segons el director del Patronat, Jordi Blanch, que ha destacat també que en aquesta ocasió l'anul·lació de reserves ha estat «gairebé inexistent».

Segons Blanch, «un cap de setmana de tres dies és sempre positiu pel sector turístic» ja que permet fer un tipus de sortida a l'abast de molta gent i sobretot «de proximitat». El turisme de Lleida és doncs un gran beneficiat d'aquest tipus de festius ja que molts catalans escullen les terres de Ponent o del Pirineu per desconnectar. L'única comarca que no ha arribat al 50% d'ocupació, segons el director del Patronat de Turisme, ha estat l'Alt Urgell, infotrma l'ACN.

neu / D'altra banda, el Pirineu es va despertar ahir amb la primera nevada important de la temporada. A la vessant nord, la Vall d'Aran, la cota de neu ha baixat fins als 1.400 metres. Al Port de la Bonaigua (2.072 metres) s'hi han acumulat entre 10 i 12 centímetres de neu. Les màquines llevaneu van sortir per per prevenció. A estacions d'esquí com Vaquèira Beret, Espot, Port Ainé o Masella la neu ha fet acte de presència per primer cop aquesta temporada deixant un mantell de neu considerable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT