PUBLICITAT

La inversió inicial de 32 noves empreses és de 6 milions d'euros

  • Martí diu que Ordino Studios, Texbor i Soadco, són tres referents de diversificació i innovació
  • Reitera l'aposta de Govern per a les noves àrees de negoci sense oblidar les tradicionals
GLÒRIA GURDÓ
AIXIRIVALL

Periodic
El cap de Govern, Antoni Martí conversa amb el gerent de Texbor Josep Maria Masó i el seu fill, Albert, ahir. Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí va visitar ahir tres indústries que ja són un referent de l'obertura econòmica perquè «demostren que l'aposta per la diversificació té èxit» va argumentar. I va dir que «els he volgut retre el nostre reconeixement perquè han obert camí, són empreses andorranes amb projecció internacional». Martí va defensar l'obertura econòmica amb l'exemple i anunciant que «un total de 32 empreses han sol·licitat instal·lar-se a Andorra, cosa que presenta una inversió inicial de prop de sis milions d'euros». I també es va felicitar de que «els grans despatxos europeus ens miren amb interès mentre que encara no fa gaire,ho feien amb cert escepticisme».

Sense punt de retorn / L'homologació fiscal i el treball que s'està fent per homologar el sistema jurídic, són el primer motiu per al qual la percepció d'Andorra està canviant prop de les empreses estrangeres. I això conforta Martí que defensa una vegada més el camí que «hem emprès i que no té punt de retorn», tot desmentint però, que sigui l'únic que interessa el Govern. Lluny de tancar-se en una sola idea, Martí va afegir que «també estem molt pendents de tot allò que afecta els sectors tradicionals de la nostra economia». Però també va insistir en que «hem de saber el què ens hi juguem i diversificar els ingressos, que no estiguin supeditats a un o dos sectors de sempre». I és que el cap de Govern també va estar atent a les dificultats que troben les empreses «pioneres de la diversificació econòmica», que són sobretot dues «el preu del sòl i la penúria de crèdits bancaris», va explicar Josep Maria Masó, gerent de Texbor. Martí va respondre que l'alliberament de sòl per a la indústria és un problema urbanístic que mereix la «reflexió amb tots els comuns».

Treball per a tots / Martí també va insistir en que l'arribada de noves empreses és una oportunitat per a tots. Entre els nous llocs de treball que es crearan «alguns seran especialitzats però molta gent que ara està a l'atur també podrà treballar. Aquesta és «l'Andorra moderna» va exclamar Martí i va afegir «la creació de riquesa és creació de treball».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT