PUBLICITAT

El nombre d'assalariats continua disminuint

  • Al juliol eren 35.156 persones, seguint una tendència del -3,6%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns treballadors del sector de l'agricultura, durant la campanya de recol·lecta de tabac d'aquest any. Foto: TONY LARA

El nombre total d'assalariats es va situar al mes de juliol en 35.156 persones, amb una tendència anyal que evoluciona a la baixa amb el -3,6%. Així ho va destacar el Departament d'Estadística ahir en un comunicat en el que posa en relleu que, a part del sector de la construcció, encara amb un -16,4% en tendència anyal, altres sectors que presenten una tendència negativa són el comerç a l'engròs i intermediaris de comerç, amb un -8,5%; indústries manufactureres, amb un -7,2%; i venda i reparació de vehicles de motor, amb un -5,2%.

En sentit contrari, ressalta una tendència anyal positiva d'un 13,7% en el sector agricultura, ramaderia, caça i silvicultura. El comerç al detall continua sent el sector amb un major nombre d'assalariats (5.600 persones), seguit de l'Administració pública i la seguretat social amb 4.546 persones.

Les dades de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), tractades pel Departament d'Estadística, mostren que la massa salarial total del juliol és de 69,7 milions d'euros, de manera que la tendència anyal es manté a la baixa, amb una reducció «notable» del -4%. Aquest mes, segons Estadística, destaca el sector de la construcció com el més perjudicat per la tendència interanual negativa de la massa salarial amb un -12,9%, tot i que és el cinquè sector en valor absolut de la massa salarial (6,58 milions d'euros); seguit del comerç a l'engròs i intermediaris de comerç, amb un -7,3%; i activitats immobiliàries, amb un -5,8%. Per contra, el sector del sistema financer creix «significativament» en massa salarial amb una tendència del 10,4%; seguit de transport i comunicacions, amb una tendència del 6,7%; i agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un 6,1% de tendència.

1.982 EUROS DE SALARI MITJÀ / D'altra banda, el salari mitjà total és de 1.982,01 euros pel mes de juliol, amb una tendència anyal del 0,3%. Aquest augment és conseqüència, segons assenyala Estadística, del creixement moderat del salari mitjà en els sectors transport i comunicacions, amb el 3,4%; venda i reparació de vehicles de motor, amb un 2,7% anyal; i sistema financer, amb un 2,3%. Per contra, els sectors que presenten una tendència interanual negativa són els de les activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb el -4,2%, agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un -2,2% i hoteleria, amb un -2%. És al sistema financer on el salari mitjà és més elevat, i al juliol es situava en 4.200 euros. A l'altre cantó, on es troben els salaris mitjans més baixos és a les llars que ocupen personal domèstic, que és de 1.236 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT