PUBLICITAT

Una interna acusa un agent de la presó de tocaments sexuals

  • El funcionari ja va ser gravat fa un any amb comportaments punibles cap a les recluses
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un agent al centre penitenciari de la Comella. Foto: TONY LARA

Un agent  penitenciari està ingressat a la presó de la Comella acusat d'agredir sexualment una interna. Segons va poder saber aquest rotatiu, no hi ha tramitada cap denúncia formal però les autoritats judicials compten amb la declaració de la dona presumptament assetjada sexualment amb diversos tocaments.

El cas s'està portant amb molta cautela i discreció a causa de l'activitat professional de l'acusat. L'agent està reclutat per la seva pròpia seguretat al mòdul de menors per evitar compartir espai amb els altres presos, ja que aquests tenen especial animadversió a les persones acusades d'abusos sexuals.

CÀMERES / L'home va ser detingut divendres per la policia fora del seu lloc de treball i va passar a disposició judicial dissabte al matí. La batlle de guàrdia en va decretar l'empresonament a la Comella. Segons algunes fonts no és el primer cop que l'agent penitenciari desperta sospites per conductes perseguibles. La presó és com un Gran Germà on tothom és observat per les càmeres. De fet, existeix una cinta enregistrada fa un any on l'agent mostra una actitud poc respectuosa amb una de les internes. En aquella ocasió l'actitud de l'agent va acabar amb una advertència administrativa. Membres del cos d'agents penitenciaris consultats per l'ANA es mostren dolguts i afectats pels fets, a més de sorpresos per les acusacions cap al seu company, cosa que no s'ho esperaven «de cap de les maneres». Des del col·lectiu no volen fer més declaracions oficials, a l'espera de poder parlar amb l'advocat de l'acusat. El director del Centre Penitenciari, Miquel García Val, va explicar ahir que la direcció del centre va actuar de seguida que va «tenir coneixement dels fets comunicant-los a la Fiscalia, qui ha passat la instrucció del cas a la Batllia».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT