PUBLICITAT

Auditoria per controlar les cobertes d'horticultura

  • Hi ha parcel·les que encara no s'han adaptat al reglament
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista de coberts d'horticultura al març, quan es va aprovar el reglament. Foto: ANA

El Departament de Medi Ambient del Comú d'Andorra la Vella ha decidit engegar una auditoria per controlar el compliment del Reglament de les cobertes d'horticultura. El text que es va aprovar al març del 2011 contempla que s'han de seguir uns paràmetres perquè la imatge d'aquestes cobertes sigui homogènia, i des de la seva entrada en vigor s'han aconseguit algunes millores, però encara «falta feina per fer», segons va indicar el conseller de Medi Ambient, Jordi Cabanes.

El març del 2011 el Comú d'Andorra la Vella va aprovar el Reglament per al control de la construcció i manteniment dels coberts d'horticultura, i des d'aleshores els propietaris disposaven d'un termini de sis mesos per adaptar-se a la normativa. Des de l'aprovació hi ha hagut diverses parcel·les que han millorat la seva coberta i s'han adequat a la normativa, però n'hi ha d'altres que encara no ho han fet.

Segons explica el conseller de Medi Ambient, Jordi Cabanes, de moment, s'ha treballat per denúncies o sobre els casos que s'han conegut, i no s'han imposat sancions ja que el Reglament no en contempla. A partir d'ara, però, es vol treballar de manera més intensa en aquesta qüestió i per això es farà una auditoria que analitzi totes les cobertes d'horticultura.

De moment, al rec del Solà s'han detectat diverses parcel·les que havien de fer millores, i algunes ja les han fet. Un cas que encara queda pendent és una barraca que segurament haurà de ser enderrocada. Segons el conseller, s'ha observat que hi podria haver hagut fins i tot gent vivint, ja que s'hi ha trobat matalassos i bombones de gas. De moment no s'ha aconseguit que s'arregli perquè el terreny pertany a tres propietaris diferents que no n'han fet ús. És per aquest motiu que la mesura més probable a emprendre serà l'enderrocament.

Quant a la feina que encara queda pendent, el conseller no va voler quantificar-la perquè encara no s'ha estudiat en profunditat la zona, però és per això que es farà l'auditoria i s'incidirà en arreglar totes les parcel·les. Cabanes va indicar a l'ANA que s'hagués volgut engegar la feina al setembre però que alguns problemes de personal ho van impedir. De totes maneres, va explicar que es començarà aviat. Per a aquesta tasca es comptarà també amb la col·laboració del Departament d'Urbanisme que és qui facilita les dades cadastrals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT