PUBLICITAT

Casal domina a Prat Primer i venç amb Fargues la Copa d'Andorra

  • El corredor de la FAM assoleix la segona millor marca en la història d'aquesta prova, amb 48min 11s
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Solé, Ferran Teixidó, Òscar Casal, Xavier Teixidó i Joan Valls, ahir a Prat Primer en acabar la cursa. Foto: FAM

Feia temps que intentava recuperar-se bé físicament, però ahir Òscar Casal va demostrar que no té rival a Andorra en les curses de muntanya. L'andorrà es va proclamar campió de la Copa d'Andorra, que ahir va acabar amb la Vertical de Prat Primer on també va vèncer –segona millor marca d'aquesta prova, 48min 11s, pels 46min 36s d'Agustí Roc aconseguits el 2007–, i va pujar a l'esgraó més alt del podi juntament amb la catalana resident, Maria Fargues, que ja tenia el títol a la butxaca abans de disputar aquesta prova, tot i que ahir va lluitar per la victòria a Prat Primer, sent segona per darrera de Sara Garcia. La valenciana, amb tot, ha demostrat aquest any que és una ferma candidata a plantar cara a Fargues.

Amb l'última cita del calendari es tancava ahir la Copa d'Andorra de curses de muntanya. Els 4,5km de carrera i 1.235m de desnivell des d'Andorra la Vella fins el refugi de Prat Primer van ser l'escenari del darrer espectacle que va tenir Casal de protagonista. La sortida va ser frenètica, però Casal finalment va marcar diferències respecte als seus rivals. El gran enemic era Gary Devine, que ahir va arribar lluny amb 54min 32s, mentre que a la festa pel títol s'hi van voler afegir Ferran Teixidó, segon ahir (52min 55s), Joan Valls (53min 28s, que va ser quart, i Jordi Solé, que també tenia opcions al títol i finalment va ser cinquè ahir, i quart a la Copa. Xavier Teixidó, que no tenia opcions a la general, ahir va ser tercer un segon per darrera del seu germà Ferran.

En categoria femenina, Maria Fargues tenia el títol assegurat però va lluitar per la victòria fins el final. Amb un crono d'1h 07min 33s,va arribar a Prat Primer 28s més tard que Sara Garcia, que va ser finalment la subcampiona. En tercer lloc va arribar Carmen Millan, campiona de la Copa al 2011. Pilar Gutiérrez, ahir quarta a la meta, va pujar al tercer esgraó del podi de la general.

Pel que fa als júniors, Euan Prieto assoleix el títol de la Copa amb 400 punts, seguit per Marc Haytree amb 280, mentre que tercer és David Pérez amb 243. En veterans, el títol masculí va ser per a Gary Devine, mentre que el femení va acabar en mans de Carmen Millan.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT