PUBLICITAT

Expectatives superades

  • Les reserves d'última hora fan créixer el percentatge d'ocupació hotelera
  • El comerç assegura que aquest ha estat un pont «millor» que els dels darrers temps
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cotxes retinguts, ahir, tant a la recta de la Margineda com a la mateixa CG-1 en acostar-se a la rotonda de la Margineda. Foto: TONY LARA

El pont de la Hispanitat, o de la Verge del Pilar, va superar totes les expectatives. L'afluència de visitants va ser major de la que s'esperava, i així ho reflectia l'estat d'ànim de comerciants i hotelers ahir. Des de la Unió Hotelera, tot i no disposar encara de les dades, s'apuntava que hi ha hagut aquests dies una «reserva de darrer moment molt forta», i des de la Federació d'Associacions de Comerciants (FACA), s'assegurava que aquest cap de setmana havia anat «millor que els últims ponts». D'altra banda, les retencions i cues que es van registrar ahir, i sobretot divendres, també confirmen la gran afluència de turistes que ha rebut el país els darrers tres dies.

Els hotels van treballar força aquest pont de la Hispanitat, més del que s'esperaven, encara que no al 100%. El director de la Unió Hotelera, Òscar Julián, va reconèixer que s'havien «superat les expectatives», encara que ahir a la tarda els diferents socis no li havien facilitat les dades. Així no es va voler pronunciar amb un percentatge d'ocupació hotelera, però va afirmar que aquest es situarà per sobre del 65% previst inicialment. L'ocupació es va repartir per totes les parròquies, però on més es va notar l'efecte de la reserva d'última hora va ser a les centrals, segons va apuntar Julián.

SATISFACCIÓ AL COMERÇ / Des de la Federació d'Associacions de Comerciants (FACA), la seva presidenta Susagna Venable també es mostrava satisfeta pel desenvolupament del pont del Pilar. Venable va destacar la «molta afluència» als carrers andorrans, «potser bastant més que els últims ponts», va assenyalar. De tota manera, la «venta no ha estat fantàstica», ni «exagerada», però sí que «millor que els últims temps». La presidenta de la FACA va explicar que la mitjana de compra ha estat «més baixa» que temps enrere, és a dir, que «el tiquet mig ha baixat», però la major afluència «s'ha notat», va afirmar.

El bon ambient que ha respirat el comerç aquest pont dóna esperances de cara a l'hivern. Venable, conscient que la crisi no acaba, va assenyalar la confiança que el «diferencial de preu» torni a fer atractiva Andorra.

RETENCIONS IMPORTANTS / Si bé les cues de vehicles dins el Principat van ser relatives, a fora el trànsit es va complicar. Dins el país, es va començar a registrar densitat cap a les 11 hores a la frontera del Riu Runer de sortida, i al migdia les cues van arribar a ser de dos quilòmetres entre Santa Coloma i Sant Julià de Lòria. A les 14 hores es recomanava, des de l'Agència de Mobilitat, la sortida pel Pas de la Casa. A primeres hores de la tarda es van continuar reproduint algunes retencions i densitat del trànsit de sortida, però passats pocs minuts de les quatre de la tarda Mobilitat anunciava que la circulació era fluïda a tota la xarxa viària del Principat.

On sí que hi va haver més problemes va ser a Catalunya, on les cues al Berguedà i l'Alt Urgell van ser quilomètriques. A les sis de la tarda destacaven 12 quilòmetres de circulació lenta a la C-14 a Organyà i 14 quilòmetres d'aturades a la C-16 a Cercs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT