PUBLICITAT

La Policia deté una turista accidentada en donar positiu

  • L'afluència de visitants fa augmentar la densitat del trànsit
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El lloc on el cotxe accidentat va topar amb la barana, ahir al matí. Foto: TONY LARA

La Policia va detenir la matinada d'ahir la conductora d'un turisme després de patir un accident a la boca est del Túnel de les Dos Valires i donar positiu al control d'alcoholèmia. Tant la conductora, una turista espanyola de 36 anys, com l'acompanyant, turista també espanyola de 23 anys, van resultar ferides i van ser traslladades a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. La primera va ser donada d'alta durant la mateixa matinada de dissabte, segons va indicar el cap de guàrdia, mentre que la segona va deixar el centre durant el dia d'ahir.

L'accident va tenir lloc a la rotonda de la boca est del Túnel de les Dos Valires, a Encamp, vora dos quarts de set del matí. Segons va informar el Servei de Policia, la conductora d'un turisme Audi A8 amb matricula espanyola va perdre el control del vehicle i va impactar contra la tanca de seguretat de la rotonda, deixant la part davantera del cotxe suspesa al buit.

A conseqüència del xoc, la dona –turista espanyola de 36 anys– i l'acompanyant –també turista espanyola i de 23 anys– van resultar ferides i van ser traslladades a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. La primera, amb un diagnòstic «poc greu», segons els cossos de seguretat, va ser donada d'alta durant la matinada, mentre que la segona la va rebre amb posterioritat. Les dues van patir contusions de caràcter poc greu, segons va comentar el cap de guàrdia del centre hospitalari.

Després de practicar-li els pertinents controls d'alcoholèmia, la conductora va donar un resultat positiu superior als 0,80 g/ls i va ser detinguda.

DENSITAT DEL TRÀNSIT / Les cues del divendres no es van repetir ahir, però sí que es va registrar certa densitat en el trànsit. Segons va informar l'Agència de Mobilitat, durant el matí es van produir retencions d'entrada a Sant Julià de Lòria, entre les 11.30 hores i les 14 hores aproximadament, que van arribar a ser d'uns dos quilòmetres. A la tarda, les retencions eren en sentit contrari i arribaven fins a la rotonda de la Margineda abans de creuar Sant Julià. A la frontera però només hi havia trànsit lent, amb alguna aturada, segons Mobilitat. Al matí també hi va haver densitat de sortida entre les 13.30 hores i les 14.30 hores. Al cantó del Pas de la Casa, les cues de sortida es van allargar entre dos i tres quilòmetres. La boira que cobria la zona en va complicar el trànsit. Per entrar al país només es va intensificar el volum de vehicles, però sense generar retencions.

En resum, la jornada d'ahir a nivell de mobilitat viària va ser bastant més tranquil·la que no pas la del divendres, quan les cues per accedir al Principat arribaven a Adrall –uns 16 quilòmetres. És avui quan es preveu que la majoria de vehicles surtin del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT