PUBLICITAT

Fer turisme en peces de museu

  • Gairebé dos centenars de vehicles clàssics, entre les quals alguna joia, visiten Encamp
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Els clàssics estacionats al Prat Gran d'Encamp, ahir. Foto: ANA / E. G.

El Club Escarabats a sac d'Andorra ha organitzat aquest cap de setmana la cinquena trobada d'aquests models mítics de Volkswagen al Prat Gran d'Encamp. Des de l'associació, van destacar la presència de «peces de molta qualitat» entre els més de 170 vehicles assistents, així com la presència d'un volum important de públic, tant turistes com nacionals. La jornada d'ahir va comptar amb una exhibició de vehicles i un ral·li turístic i avui es farà un cercavila a les 12.30 hores. L'associació celebra aquest any el seu 20è aniversari.

Més de 170 vehicles van participar ahir en la 5a trobada d'Escarabats que se celebra durant el cap de setmana a Encamp. D'aquests, una trentena eren turismes amb matrícula andorrana però també hi havia una àmplia presència de cotxes dels països veïns, segons va explicar el membre del Club Escarabats a sac d'Andorra, David Catalan. La trobada és, doncs, una altra manera de fer turisme.

La trobada va tenir lloc al Prat Gran d'Encamp, on es van habilitar diferents zones per als diferents models exposats. L'espai central era destinat als models més representatius de Beetle. Al seu voltant es van organitzar seccions de models més específics com el de Splits i Ovals, que es distingeixen per la forma del vidre posterior. També es van poder observar dos models de la «versió civil dels Willis» i alguns Boogies. Per últim, en un extrem es van disposar les camionetes Combi i Westphalia, dos models coneguts com «la camioneta dels hyppies, el primer camping car petit, econòmic, amb llit al sostre en la versió Càmper», va comentar Catalan. Ell mateix va destacar la presència exclusiva d'alguns models que, va assegurar, no es veuen en les altres concentracions internacionals, com és el cas d'un Split de 1950. «Tenim gent molt gran que té peces guardades i només es veuen aquí perquè als propietaris els agrada venir a Andorra», va explicar a l'ANA.

La d'Andorra és «la concentració d'acomiadament en el calendari de la temporada de concentracions d'Escarbats», van apuntar des de l'organització, que interpreta la trobada com «una manera de fer turisme, de fer veure el país» i un incentiu a la pernoctació. «Hem omplert dos hotels de la parròquia», va concloure Catalan.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT