PUBLICITAT

L'ambient ja normalitzat arran de la imatge oferta a Holanda

  • La tricolor, sense sancionats, comença a preparar avui el partit de dimarts contra Estònia
IVÁN MOURE
BARCELONA

Periodic
Vales rebutja una pilota mentre Huntelaar es cobreix, divendres Foto: REUTERS / MICHAEL KOOREN

L'ambient del vestidor després del partit de divendres a Rotterdam torna a ser normal. Ja no hi ha rostres de preocupació, de tensió, de pressió, per les crítiques de propis i estranys després del decepcionant debut en el Premundial 2014 contra Hongria i que es va allargar arran del 4-0 a Romania.

Ahir el seleccionador exterioritzava més tranquil·litat. Tot ha tornat al seu joc. El resultat, com sempre, mai agrada quan es parla d'una derrota però per a un combinat modest com és el tricolor hi ha coses que pesen més. Sobretot si és la sotscampiona del món la que t'ha guanyat el resultat passa a ser un petit component dins les conclusions generals, tal i com va assenyalar ahir Koldo Álvarez l'endemà del 3-0 a Rotterdam. El seleccionador, però, no vol quedar-se aquí: «Hem ofert una imatge força bona però hem de seguir millorant coses. No ens podem quedar aquí, s'ha de seguir creixent».

Ahir va tocar viatge de tornada a hores intempestives, només vuit hores després del xiulet final a De kuip per arribar a Andorra a primera hora de la tarda i descansar. Perquè avui comença de zero la feina, amb el partit de dimarts a casa contra Estònia a l'horitzó. Serà un rival ben diferent, en principi el més assequible perquè Koldo obtingui el seu primer resultat positiu en partit oficial a la banqueta. Però el seleccionador no vol confusions i recorda que davant tindrà, com sempre, un rival molt superior: «Hem de respectar-los. No val pensar que podem jugar a l'atac perquè en l'anterior fase va sumar 17 punts. En partits amb rivals similars ja hem vist que abans del minut 10 ens tallaven totes les esperances per tant vull que siguem nosaltres i que juguem el partit amb intel·ligència». És a dir: res d'anar d'inici a pressionar perquè això pot donar facilitats al rival per marcar d'hora. S'ha de començar per la defensa, consolidar-la, aconseguir que Estònia tingui problemes per amenaçar la porteria tricolor i a partir d'aquí, mirar l'altra porteria.

Koldo ha fet una primera llista amb els 25 mateixos jugadors que estaven a la llista d'Holanda. No té sancionats i sí algun tocat, però de poca importància. I ha guanyat un plus de competitivitat amb els jugadors ja que les cares noves a l'onze d'Holanda van rendir. Tothom sap que té cabuda si s'ho guanya, com ha estat el cas de Víctor Hugo i Lorenzo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT