PUBLICITAT

La Massana reduirà un 3% la despesa de personal

  • L'estalvi servirà per refer voravies i la xarxa de recollides d'aigües
ÈLIA ORTS GARRI
LA MASSANA

Periodic
Una sessió de consell de Comú, a l'inici d'aquest mandat. Foto: EL PERIÒDIC

El Comú de la Massana treballa aquests dies en l'elaboració del pressupost per a l'exercici vinent. En aquest, la despesa de personal es tornarà a reduir, i ho farà en un 3%. Això, segons va explicar fonts de la corporació, la partida destinada a personal es situaria lleugerament per sota dels 3,7 milions d'euros, d'un pressupost que ronda els 10 milions de despesa. L'estalvi, anirà «cap a inversió», van assegurar les mateixes veus acreditades.

Si aquest any la Massana ja va reduir la despesa de personal fins a situar-la als 3,9 milions, l'any vinent encara s'estrenyerà més aquest cinturó i es baixarà al voltant d'un 3%, fins als 3,7 milions. L'estalvi que s'aconseguirà en la despesa de personal es deu a les vacants que s'han produït i que no es cobriran, entre d'altres. Així les fonts descartaven acomiadaments.

Aquest petit estalvi anirà a inversió, però «no es pot fer cap gran edifici», van assegurar les fonts. Així, la «inversió» s'ha de matisar. Serà petita i es tractarà d'obres de millores en les xarxes de recollida d'aigües, per exemple, el condicionament de les voravies –en les que encara hi ha panots, aquests es trauran i seran substituïts per asfalt–, i altres petites obres d'embelliment.

EL NIVELL D'ENDEUTAMENT / Malgrat els esforços, que porten a la reducció del deute –l'any vinent es preveu aconseguir una rebaixa de més d'un milió d'euros–, la Massana continua i continuarà per sobre del nivell d'endeutament màxim establert per la llei. Des del comú asseguren que només que els comptabilitzessin els ingressos d'EMAP (societat gestora de l'estació de muntanya d'Arinsal i Pal), de la mateixa manera que se'ls comptabilitza la despesa, el nivell d'endeutament de la corporació estaria dins del que marca la llei.

La reducció prevista tant per aquest any com la que es preveurà pel vinent quedarà curta, doncs el comú massanenc ja no va pressupostar la totalitat de les transferències que li arriben del Govern, i així el que li arriba de més serveix també per reduir deute.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT