PUBLICITAT

36 pagesos es queixen dels danys al tabac per la pedregada

  • Les més afectades són la Massana, l'Aldosa, Sispony, Engordany i Engolasters
  • Fins a final de mes els pèrits no podran avaluar els danys reals que ha patit cada plantació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Fulles malmeses per la pedregada de dilluns, en un camp de tabac. Foto: TONY LARA

La pedregada d'aquest dilluns ha propiciat l'entrada, de moment, de 36 declaracions a l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra (APRA) per danys en les plantacions de tabac del Principat. Les zones més afectades són la Massana, l'Aldosa, Sispony, Engordany i Engolasters.

L'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra va registrar ahir l'entrada d'aquestes 36 declaracions de diverses persones, els conreus de tabac de les quals s'han vist afectats per la pedregada. Aquesta xifra no correspon al nombre de plantacions afectades, ja que hi ha persones que han declarat danys en diverses parcel.les. La coordinadora tècnica de l'APRA, Marisa Luna, va explicar a l'ANA que les zones més afectades per la pedra a la parròquia d'Escaldes-Engordany, són sobretot a la part d'Engolasters i Engordany.

Segons Luna, persones d'Andorra la Vella també haurien declarat diversos danys en plantacions, tot i que en un principi semblaria que la pedregada no ha afectat tant les plantacions de la capital. L'Associació de Pagesos també ha rebut alguna notificació d'Ordino, mentre que de moment no s'ha registrat cap parcel.la malmesa a Sant Julià, ni a Encamp ni a Canillo, "però això no vol dir que no n'hi hagi", va posar de relleu la coordinadora tècnica de l'associació, sinó que de moment encara no s'han declarat danys.

Aquest balanç és provisional, ja que els pagesos tenen cinc dies hàbils per fer constar els possibles danys que hagin patit les plantacions. Un cop es tingui la xifra exacte de parcel.les malmeses s'haurà de veure com evoluciona cada conreu i fins a final de mes els pèrits no podran avaluar els danys reals que ha patit cada plantació, a conseqüència de la pedregada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT