PUBLICITAT

El vòlei inicia la Superlliga i els Isards l'Europeu a Dinamarca

  • El FC Andorra juga a Cartagena en Segona Divisió (17.00h), i el Català de bici trial, a Arinsal
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els jugadors del CV Andorra, durant un dels últims entrenaments. Foto: ÀLEX LARA

El cap de setmana, si vostè no ha fugit de l'invasió espanyola en aquest pont de la hispanitat, té tres cites al Principat. La primera és la Copa TT, amb l'X-Trem Challenger Andorra que tanca el calendari a Canòlich, però també hi ha d'altres com el Campionat de Catalunya de bicitrial, a Arinsal, o el Campionat Infantil-Trofeu McDonalds a Xixerella i Ordino. Però els plats forts són lluny d'Andorra: la selecció de rugbi d'estrena amb nova banqueta a l'Europeu i ho fa a Dinamarca; el CV Andorra arrenca a la Superlliga a Sòria contra un duríssim rival; i el FC Andorra de futbol sala vol recuperar el bon camí a Cartagena, on visita un equip que encara no coneix la victòria.

El grup 2B de l'Europeu de rugbi 15 arrenca avui en un calendari que s'allargarà fins el 2014. Els Isards tenen un doble debut a les 15.00, a Odense (Dinamarca), contra la selecció danesa: per una part, estrena de la banqueta, amb Philippe Filiatre de seleccionador en partit oficial; per altra part, debut a la competició i contra Dinamarca, un rival que en principi posarà en dificultats la nova estructura creada per Filiatre. Amb tot, els andorrans haurien de rendir a bon nivell, tot i que cal remarcar les absències, entre altres, de Josep Magallón i Marc Abelló, tots dos per lesió. Avui també es disputa el duel entre Israel (rival d'Andorra en set dies) i Sèrbia.

El debut del CV Andorra a la Superlliga (avui, 19.15h), la màxima categoria del vòlei espanyol, és el més complicat de tots els enfrontaments d'aquesta primera jornada. L'equip andorrà visita el CMA Soria Numancia, un equip que Lluís Hillaire assumeix com un dels favorits al títol juntament amb el Terol, i que per tant no amaga la condició d'inferior amb la que viatja l'equip del Principat. A més, l'equip està afectat per les baixes, ja que José Garcia s'ha de quedar a casa per motius personals dels que el club ja tenia constància, mentre que a última hora s'hi ha afegit Christian Salvador, que tampoc pot ser amb l'equip per motius personals. Així, el lliure amb què comptava Hillaire per avui havia de ser Adrià Riera, però tampoc podrà acompanyar l'expedició que viatja avui mateix. D'aquesta manera, serà Javi Borrego qui ocupi la posició de lliure. Hillaire considera que aquest matx i el següent, contra el Terol, seran els més complicats de la lliga,

El Cartagena és un equip dolgut amb tres derrotes i cap victòria a Segona, mentre que el FC Andorra en suma un triomf. Després de caure golejat a casa fa una setmana, es vol passar pàgina a domicili (17.00h).

Arinsal, a la zona d'enfront del Surf, acull aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya i Països Catalans. D'entre els que opten al títol es troba, i amb opcions, l'andorrà Yann Fernández, de 19 anys.

El 9è Campionat de Catalunya de tir amb arc aplega a Encamp, que al seu camp de futbol acull avui des de les 15.00h i demà, dues jornades de competició.

Fins a 30 jugadors, tant andorrans com catalans, participen avui al Xixerella Park (al matí) i al Vall d'Ordino (a la tarda), al Campionat Infantil-Trofeu McDonalds.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT