El 'Centenari' Van der Vaart lidera a Holanda (3-0)

• A poc a poc els andorrans s'han assentat sobre la gespa de De Kuip i han frenat la sagnia
12102012-futbol
Klaas Jan Huntelaar lluita per la pilota amb Marc González, durant el partit de classificació per a la Copa del Món del 2014. Foto: REUTERS
L'exmadridista Rafael van der Vaart, que complia el seu partit cent amb la oranje, va liderar la victòria d'Holanda, subcampiona mundial a Sud-àfrica 2010, davant Andorra i es disposa al dur compromís de dimarts a Romania amb el liderat del grup D en joc.
L'actual jugador de l'Hamburg va encapçalar al quadre de Louis van Gaal, que va optar per donar descans en l'atac al davanter del Manchester United Robin van Persie i donar entrada al punta del Schalke Klaas Jan Huntelaar, un altre exmadridista, al costat de Jeremain Lens.
I entre tots dos es van encarregar d'encarrilar el tercer triomf holandès seguit en el primer quart d'hora. Van der Vaart va inaugurar el compte al cap de sis minuts i Huntelaar va ampliar el compte als catorze.
Poc va poder fer l'equip de Koldo Álvarez per frenar l'allau taronja. La intenció era aguantar el màxim possible i tot se'n va anar en orris d'entrada.
Tanmateix, a poc a poc els andorrans es van assentar sobre la gespa de De Kuip i van frenar la sagnia. Ni tan sols el fet d'encaixar el tercer gol a l'inici del segon temps, obra de Ruben Schaken (m.49), li va fer perdre les maneres ni encaixar una golejada d'escàndol.
Lògicament, Holanda va ser la propietària absoluta del control de la pilota, però no li va donar per treure un resultat més ampli, cosa sempre molt important en aquestes fases, més amb la dura pugna que es preveu amb Romania.
Andorra, que va perdre 0-5 davant Hongria i 4-0 davant Romania, va forçar el seu primer córner als 83 minuts, i Holanda es va perdre en constants centrades a l'àrea de la porteria defensada per Josep Antoni Gomes, però sense precisió ni encert en les rematades.