PUBLICITAT

El rival d'avui sí fa por

  • La selecció arriba al partit d'Holanda mentalitzada de que no pot relaxar-se o ho pagarà ben car
IVÁN MOURE
ROTTERDAM

Periodic
Els jugadors de la selecció fan sèries de velocitat en l'entrenament oficial de cara al partit contra Holanda, ahir a l'Estadi De Kuip de Rotterdam Foto: SÍLVIA CASALS / FAF

No deu ser fàcil visitar el camp del favorit del grup, del vigent sotscampió del Món, després de les dues golejades rebudes contra Hongria i Romania. La selecció es presenta avui al De Kuip per disputar contra Holanda (20.30 hores) el tercer partit de la fase de classificació per al Mundial del 2014. El test més difícil. Aquell en què qualsevol errada es pagarà cara, donada l'entitat del rival. Tot això barrejat amb una Andorra que es mou entre dues terres: està ferida en l'orgull per les dues derrotes i alhora preocupada perquè avui encara pot ser pitjor si, com va dir ahir el seleccionador, «no juguem amb intensitat els 95 o 97 minuts que dura un partit». En el record queden encara els dos gols encaixats a Romania, als minuts 90 i 93.

.El dibuix tàctic serà el de sempre –4-2-3-1–, la manera de plantejar-lo també però només falta l'incògnita principal: l'onze. «Continuarem guardant-lo fins a l'últim moment. Que plogui o no no variarà les coses però sí pot canviar algun jugador», va manifestar el seleccionador.

El primer enemic que pot aparèixer és la pluja. El camp, impecable, no interessa que estigui ràpid perquè Holanda, sense Schnejder i Robben, amenaça principalment amb la velocitat de les bandes.

El segon és la pròpia selecció, que després dels nombrosos visionats dels dos primers partits per part del cos tècnic, Koldo va arribar a la conclusió de què «Hongria no ens pot guanyar tan fàcil i hem d'evitar les errades», que Andorra va cometre contra Romania i que van acabar en gol. Tot allò, segons Koldo, ha de servir com un «alicient per intentar superar-nos, per ser competitius i treure el millor resultat possible».

I el tercer, obvi, és el combinat de Van Gaal. Dimarts el seleccionador oranje va piropejar Andorra dimecres en dir que «juga amb el cor» i Koldo, agraït, va respondre que avui cal alguna cosa mes: «Cor i cap», va detallar. «Crec que patirem molt...», va resignar-se.

Les bandes i la pilota aturada / Segons apunten els mitjans de comunicació holandesos Van Persie podria no aparèixer a la banqueta d'entrada ja que necessita descans pensant en el duel de dimarts a Romania per tant el joc holandès es basarà més que de costum en el joc per les ales. «Esperem moltes centrades», va predir Koldo. Allà hi seran dues bales, Schaken i Lens, per nodrir de pilotes al rematador Huntelaar. L'altre perill local arribarà de l'estratègia que tant cuida Van Gaal, com demostren els tres de sis gols aconseguits en els dos primers partits. Però tampoc no té secret com intentarà contrarestar Andorra: «Intensitat defensiva d'inici a fi, buscar superioritats i no deixar espais. No hi ha més. Això i saber patir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT